Shadow

Euro Attractions Show dit jaar in Amsterdam

EAS_6Van 23 tot en met 25 september aanstaande vindt de Euro Attractions Show plaats in Amsterdam. De EAS is de grootste vakbeurs voor de attractiepark-industrie in Europa en wordt jaarlijks in een ander land georganiseerd. Het is geen toeval dat de komende beurs voor een tweede keer in korte tijd in Amsterdam wordt gehouden. Nederland is namelijk in meerdere opzichten een echt attractieparken-land.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen publiceert jaarlijks een lijst met de 50 best bezochte dagattracties in Nederland. Hieronder worden behalve attractieparken onder andere ook musea, dierentuinen en indoor skihallen begrepen. In 2013 brachten Nederlanders, samen met de aanwezige toeristen, zo’n 40 miljoen bezoeken aan deze dagattracties. Voor de gehele markt becijfert de Euromonitor het bezoekersaantal zelfs op 64 miljoen.

Nederland heeft veel attractieparken

Volgens onderzoek van het NRIT zijn er 29 attractieparken en 21 speelparken in Nederland. Verder zijn er circa 65 dierenparken/tuinen. In vergelijking met andere Europese landen is de dichtheid van attractieparken in Nederland dan ook bijzonder hoog te noemen. De International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA: de grootste internationale vakorganisatie ter wereld voor amusementsbedrijven met een vaste standplaats) onderzocht in een studie naar de economische impact van de Europese bedrijfstak 23 attractieparken in Nederland. De voorlopige resultaten geven aan dat zij meer dan 13 miljoen bezoekers per jaar ontvangen. Ter vergelijking: in Duitsland (meer dan 4 keer het inwoneraantal van Nederland) worden in 77 parken slechts het dubbele aantal parkbezoeken gemaakt. Bij deze 23 Nederlandse parken werken 3.690 fte’s en zij zorgen voor een directe en indirecte omzet van bijna 500 miljoen Euro (IAAPA Europe Economic Impact Study).

Vernieuwend

Nederland staat in de branche van attractieparken hoog aangeschreven. Karen Staley, vice president van de Europese afdeling van IAAPA: “We zijn verheugd dat de EAS weer terug is in Amsterdam. Zeker omdat Nederland bekend staat om zijn dynamische leisure industrie met creatieve concepten en innovatieve producenten en leveranciers”. De dynamiek blijkt ook uit projecten als Yumble: een vernieuwend indoor entertainmentpark dat begin volgend jaar de deuren zal openen in Roermond. Ook de Nederlandse bedrijven mogen niet vergeten worden. Zij hebben in de sector een geweldige staat van dienst opgebouwd met hun vernieuwende producten en diensten die ze leveren aan parken over de gehele wereld.

EAS is de grootste vakbeurs voor attractieparken en andere grote publieksevenementen in Europa. Op dit moment hebben al meer dan 360 leveranciers zich aangemeld en zal de beursvloer een nog groter oppervlakte bestrijken dan afgelopen jaar in Parijs. Het aanbod loopt uiteen van toegangs- en informatiesystemen tot achtbanen, van opblaasbare attracties tot klimtoestellen, van show- en filmapparatuur tot bewegende poppen en van drankautomaten tot virtual reality-spellen.
De beursvloer is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend, op donderdag tot 16.00 uur.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *