Emirates vernieuwt inflight entertainment voor slechtziende passagiers

Geplaatst door Redactie op 4 augustus 2014 om 12:38 in de categorie Reisorganisaties

Emirates Boeing 777Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij die een audiobeschrijving voor films introduceert voor slechtziende passagiers. Reizigers kunnen van de nieuwe Audio Description programmering gebruik maken via het bekroonde Emirates ice inflight entertainment systeem, ice Digital Widescreen.

Het ice entertainment systeem van de luchtvaartmaatschappij werd onlangs voor de 10e keer op rij bekroond als ‘World’s Best Airline Inflight Entertainment’ tijdens de SKYTRAX World Airline Awards. Ice biedt passagiersaudiobeschrijving soundtracks voor 16 Walt Disney films waaronder Frozen, Saving Mr Banks, Cars 2, Toy Story 3 en de vier Pirates of the Caribbean films. Audiobeschrijving wordt al steeds vaker toegepast in bioscopen en op televisie. Het is een techniek waarbij een vertelstem tussen de dialogen en scènes door extra informatie geeft, terwijl de film in z’n normale tempo door blijft spelen. Deze informatie beschrijft wat er allemaal in beeld te zien is zodat blinden en slechtzienden de film beter kunnen volgen.

Emirates’ bekroonde ice inflight entertainment systeembiedt een d keuze uit meer dan 1.800 entertainment kanalen, waaronder meer dan 400 films uit de hele wereld, honderden uren televisie en duizenden uren muziek van eigentijds tot klassiek. Klanten aan boord van de Emirates A380 en Boeing 777 kunnen genieten van het ice systeem op individuele tv-schermen met HD-resolutie: 27-inch in First Class, 20-inch in Business Class en 12,1 inch in Economy Class.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.