Shadow

Eerste Nationale Archeologiedagen

Op 15, 16 en 17 oktober worden de eerste Nationale Archeologiedagen gehouden. Tijdens deze dagen laten meer dan 60 organisaties en drie provincies zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt.

Nationale Archeologiedagen
©Nationale Archeologiedagen

Het publiek krijgt een inkijkje in hoe archeologen te werk gaan en wat er zoal gevonden wordt. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, zoals die van het archeologisch depot in Utrecht en in Zuid-Holland. Op verschillende plaatsen mag het bezoek ook zelf z’n handen vuilmaken.

Het bijzondere aan de Nationale Archeologiedagen is dat archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken voor het eerst samen optrekken om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Nederland sluit daarmee aan bij de jaarlijkse internationale Archaeology day (17 oktober) en bij de traditie van Nationale Archeologiedagen die er in verschillende landen van Europa al worden georganiseerd.

Openingsmanifestatie

Tijdens de openingsmanifestatie op donderdag 15 oktober wordt een archeologische topvondst gepresenteerd door prof. dr David Fontijn, die eerder ook te gast was in De Wereld Leert Door, en dr Sebastiaan Knippenberg.

De Nationale Archeologiedagen zijn een initatief van de Stichting Nationale Archeologiedagen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!