Duitse wegen favoriet onder vakantieganger

Geplaatst door Redactie op 6 februari 2015 om 10:51 in de categorie Algemeen nieuws

autobahn2Met de caravan aan je trekhaak, tent achterin of gewoon onderweg naar een geboekte accommodatie, zelf naar onze vakantiebestemming rijden doen we nog steeds het liefst. Een comfortabel wegdek is daarbij natuurlijk wel een pre. Zoover ging het na bij zo’n 2000 Europese autovakantiegangers.

En wat blijkt: de vakantieganger rijdt het liefst in Duitsland. De snelwegen van dit land worden het best gewaardeerd door Europese vakantiegangers. Vooral Nederlanders en natuurlijk de Duitsers zelf, geven voorkeur aan rijden in dit land volgens een Europese rondvraag van vakantiesite Zoover.

Nederlanders trots op eigen wegen

22 procent van de Europeanen noemt de Duitse autobahn “het beste asfalt voor een vakantie”. Na de Duitsers zelf zijn Nederlanders het meest tevreden over het rijcomfort van de Duitse wegen, 42 procent van de Nederlanders zegt Duitsland. Maar we zijn ook wel een beetje trots op onze eigen wegen, 25 procent rijdt het liefst over Nederlands asfalt naar zijn of haar vakantiebestemming.
Oostenrijk en Frankrijk doen het ondanks de tol ook goed, zij eindigen op een tweede en derde plaats. Oostenrijkers zijn het meest trots op hun asfalt, 57 procent kiest voor de wegen in eigen land.

Na Zwitserland eindigt Nederland op de vijfde plaats. Vooral de Italianen en Turken zijn tevreden over het rijcomfort in ons land.

Belgische snelwegen? Kasseien!

De Belgische snelwegen? Die mijden de Europeanen het liefst, de kasseien van het Europese wegennet, volgens de ondervraagden. Slechts 2,69 procent van de Europeanen is tevreden over de snelwegen van onze zuiderburen.

Naast populair vakantieland is Frankrijk ook het populairste autovakantieland gevolgd door Duitsland en Oostenrijk.

Duitse wegen favoriet onder vakantieganger
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.