Dordogne lanceert website voor Nederlandse kampeerder

Geplaatst door Redactie op 21 juni 2016 om 16:09 in de categorie Bestemmingen

De Dordogne is en blijft voor Nederlanders een geliefde reisbestemming, ideaal voor natuurliefhebbers en dit jaar nog beter bereikbaar: Transavia vliegt nu vanaf Amsterdam op Bergerac. En voor wie in de Dordogne een camping zoekt, heeft het departement een perfecte Nederlandstalige camping-website opgezet.

Nieuwe website voor de Nederlandse kampeerder

© Camping Périgord Vacances

© Camping Périgord Vacances

Via de site campingsdordogneperigord.com kan iedereen zowel thematisch als geografisch zoeken naar de meest geschikte kampeerplek. Thema’s zijn onder meer naturisme, kanoën en glamping. Maar ook wie graag kampeert in de buurt van een van de vele historische kastelen of charmante stadjes, vindt via de site snel een aantal geschikte campingadressen.

Lascaux IV opent op 15 december 2016

De omgeving van het plaatsje Montignac is altijd populair bij Nederlandse toeristen, omdat hier de prehistorische site van Lascaux is. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de vervolmaking van een ongelooflijk project: het tot in detail, een-op-een nabouwen van de grotten met de oeroude muurtekeningen, zodat straks iedereen zich weer kan vergapen aan de schitterende, prehistorische kunst, zonder dat door dit bezoek de originele grotten worden aangetast. Ook wordt er gewerkt aan een state-of-the-art bezoekersprogramma, om iedereen een ‘echte’ prehistorische ervaring te bezorgen, ongeacht nationaliteit, leeftijd of eventuele handicap.

De werkzaamheden in Lascaux zijn eind dit jaar afgerond, maar sowieso valt er deze zomer van alles te beleven in de Dordogne: dit departement heeft op bijna iedere vierkante kilometer een interessant ‘iets’. En niet alleen qua natuurschoon: op Parijs na telt de Dordogne de meeste historische bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Zoals kastelen, schitterende burchtstadjes en watermolens. Bekijk campingaanbiedingen bij onder meer SNP.

Ga je deze zomer kamperen in de Dordogne, Périgord of elders in de wereld. Bekijk dan aanbiedingen voor kampeerspullen bij Kampeerwereld

Geen zin in een camping? Huur dan een vakantiehuis bij onder meer Belvilla, TUI, Elizawashere, VillaXL, Interhome, Chalet.nl of Topic Travel.

Sharing is caring!

Comments are closed.