Shadow

Denemarken met nieuwe Panorama fietsroutes op Fiets- en Wandelbeurs

fietsen in DenemarkenDe nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken zijn 25 ‘rondjes’ op twee bestaande nationale routes. Zoals de naam al belooft, is er op elke route een plek met een adembenemend uitzicht over zee of land.

Fietsen in Denemarken

Langs de westkust van Jutland, het Deense schiereiland dat verbonden is met Duitsland, delen zestien Panorama-routes een paar kilometer asfalt met de Noordzeeroute (Vestkystruten), nationale route nummer 1. In het oosten van Denemarken staan negen Panorama-routes in verbinding met nationale route nummer 9, zoals de route Berlijn-Kopenhagen wordt genoemd in Denemarken.

Charme&Quality - Bijzondere vakanties

Fietsen langs de Deense kust

De 25 rondjes die zo te fietsen zijn gaan van de mooiste plaatsen langs de Deense kust, landinwaarts en terug naar de kust. De Panorama-routes zijn bewegwijzerd, vaak tussen de twintig en veertig kilometer lang en voeren meestal langs wegen met weinig verkeer. Meerdere Panoramaroutes volgen een thema: “De koninklijke moerasroute” toont de geschiedenis van het zuidwestelijke Jutse landschap, de route “Klif en landgoed” gaat over de krijtkliffen bij Stevns, terwijl de route “Fjord van de vogels” ideaal is voor natuurliefhebbers.

Elke route is zo ontworpen, dat hij door unieke natuur gaat en langs bezienswaardigheden, steden of badplaatsen. Dertien van de vijfentwintig Panorama-routes zijn bijzonder kindvriendelijk.

De Fiets- en Wandelbeurs is op 1 en 2 maart in de RAI in Amsterdam. Lees ook: De Eifel met jubilea en sterren op de Fiets- en Wandelbeurs

Sharing is caring!