Shadow

De top 10 lijst 2016 van en voor Den Haag

Pier Scheveningen Den HaagDen Haag geeft antwoord op één van meest prangende vragen van de laatste dagen van het jaar: wat te doen in 2016? Wat zijn de hotspots, de leuke evenementen, bijzondere festivals, of mooie tentoonstellingen? Waar moéten we geweest zijn, willen we er in 2016 nog een beetje bijhoren? Van de warmste Nieuwjaarsduik ooit tot dineren in een Reuzenrad óp zee. De top 10 van Den Haag ziet er als volgt uit:

 1. UnoxUnox Nieuwjaarsduik
  Zo warm was het niet eerder! De ruim 10.000 deelnemers kunnen een relatief makkelijke duik tegemoet zien. De duik aan het Haagse strand is de grootste van het land en zorgt traditiegetrouw voor spektakel, mooie plaatjes en veel vertier. Dit jaar wellicht een witbiertje of rosé na afloop in plaats van warme chocomelk?
 2. Food Festival op de Pier 30 en 31 januari
  Foodfestivals zijn hip & hot. Elke respecterende stad heeft er wel een, of meerdere zoals in het geval van Den Haag. De edities in het Westbroekpark of aan het historische Lange Voorhout zijn bekend. Nieuw is een editie op de Pier. Het laatste weekend van januari kan de weegschaal weer in de kast en kun je je laven aan de verschillende culinaire hotspots die hier tijdens het laatste weekend van januari neerstrijken.
 3. Must see: tentoonstelling ‘Karel Appel’ ,Gemeentemuseum Den Haag: 16 januari t/m 16 mei.
  Karel Appel is internationaal gezien een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. In 2016 is het tien jaar geleden dat Karel Appel overleed. Een goed moment om een frisse blik te werpen op zijn veelzijdige oeuvre dat zich over meer dan zes decennia uitstrekt. Gemeentemuseum Den Haag belicht met dit grootse retrospectief, bestaande uit 67 schilderijen, 12 beelden en meer dan 60 tekeningen, Appel vanuit verschillende gezichtspunten. Zo komen zijn vroege interesse in Outsider Art aan bod, zijn experimenten met uiteenlopende stijlen en de zeer eigen – soms bijna abstracte – interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap en het stadsgezicht.
 4. Shoppen in een vernieuwde binnenstad
  Eind maart Begin 2016 nadert de renovatie van de Grote Markstraat haar voltooiing. Eind maart wordt dit met een feestelijke opening bezegelt. Deze winkelstraat verbindt – met de Nieuwe Passage naar de historische Passage –  grote (inter)nationale ketens als Primark, Marks & Spencer en de Bijenkorf met de historische binnenstad en de kleine boetieks, vintage winkels en ateliers. Hiermee biedt de Haagse binnenstad een compleet en gevarieerd winkelaanbod.
 5. HaagseStrandhuisjes binnenSlapen op het Haagse strand Pasen
  Vanaf Pasen kun je slapen óp het Haagse strand. Hoezo stad aan zee? Uniek in Nederland: de combinatie van slapen op het uitgestrekte strand en het toeristisch en culturele aanbod van  een grote stad. Het is bovendien een privé-initiatief van een Haagse familie en kleinschalig van opzet: 20 huisjes in totaal.
 6. Dineren in een Reuzenrad op zee?
  Zomer De Pier blijft vernieuwen! Vanaf de zomer is het Haagse strand een attractie rijker: een reuzenrad á la de London Eye. Bijna net zo groot, met gesloten cabines met airco en de mogelijkheid om te dineren: elke ronde een gang. In de top heb je als bezoeker panoramisch uitzicht over het strand, de zee en Den Haag. Binnenkort meer informatie.
 7. Festival Classique voor het eerst aan zee Juni
  De 10de editie van Festival Classique vindt voor het eerst plaats aan de kust. Gedurende maar liefst 10 festivaldagen, van 10 t/m 19 juni, kan er in Scheveningen genoten worden van klassieke muziek in combinatie met andere kunstvormen zoals dans, theater en film. Het decor voor de voorstellingen wordt gevormd door onder meer het Grand Hotel Amrath Kurhaus, De Pier, het strand en de boulevard.
 8. Olympic Experience 5 t/m 21 augustus
  De Olympic Experience brengt de Olympische Spelen van Rio de Janeiro naar het strand van Scheveningen. Voor alle sportfans, jong en oud, die niet naar Brazilië kunnen afreizen, maar wel willen juichen voor TeamNL is dit grootse evenement in het leven geroepen. Bijna de hele maand augustus kun je op het strand van Den Haag zelf sporten, de wedstrijden van TeamNL volgen en feest vieren.
 9. Koninklijk:  Hollandse genrestukken Royal Collection Mauritshuis: 29 september 2016 t/m 7 januari 2017
  Vorstelijk bezoek uit Groot-Brittannië: in het najaar van 2016 toont het Mauritshuis een selectie zeventiende-eeuwse Hollandse schilderijen uit de Engelse Koninklijke verzamelingen. Niet eerder heeft de Royal Collection zoveel topstukken tegelijk aan een Nederlands museum uitgeleend. De vermaarde collectie van het Engelse koningshuis, beheerd door Hare Majesteit Koningin Queen Elisabeth II, bevat hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is De muziekles van Johannes Vermeer.
 10. Om te onthouden: 2017 – het jaar van Mondriaan tot Dutch Design
  In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. De Stijl heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert hedendaagse kunstenaars nog steeds. Op tal van tentoonstellingen en evenementen is in 2017 de erfenis van de kunstenaars van De Stijl te zien. Het Gemeentemuseum Den Haag, wereldwijd bekend van de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, komt met een grootse tentoonstelling. Daarnaast zal de hele stad, van stad tot strand, Mondriaan ademen. Een goede reden dus om ook voor 2017 Den Haag in je agenda te zetten.
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!