Vanaf Pasen: vakantie vieren in Haagse strandhuisjes

Geplaatst door Redactie op 15 december 2015 om 15:14 in de categorie Accommodaties

Vanaf het Paasweekend is Den Haag 20 Haagse strandhuisjes rijker. De huisjes worden geplaatst aan het rustig gelegen strand van Kijkduin en zijn tot eind oktober te huur voor een weekend, week of midweek. Met deze strandhuisjes versterkt Den Haag haar profiel als ‘stad aan zee’ en heeft een nieuwe troef in handen om toeristen – met name gezinnen en natuurliefhebbers – te trekken voor een vakantie aan zee.

Veel ruimte rond Haagse strandhuisjes

Haagse strandhuisjes

©HaagseStrandhuisjes.nl

De huisjes zijn rustig gelegen in de natuur, maar vlakbij alle faciliteiten die de hofstad te bieden heeft. Een combinatie die uniek is in Nederland. Om de groei van duinen zoveel mogelijk ruimte te geven staan de huisjes op flinke afstand van elkaar. Nergens in Nederland hebben gasten meer ruimte rondom hun strandhuisje als in Den Haag. Goed voor de natuur en bovendien aangenaam voor de gasten. Deze opzet laat zien dat toerisme en natuurbescherming prima samengaan.

Geen huisjes van vakantieparkaanbieder

Opvallend is dat deze strandhuisjes niet van één van de grote vakantieparkaanbieders zijn. Deze huisjes zijn bedacht en ontwikkeld aan de keukentafel van een Haags gezin in samenwerking met het Haags architectenbureau 070. En dat past precies bij het voornemen van de gemeente Den Haag om ruimte te geven aan initiatieven vanuit de eigen inwoners.

De gemeente Den Haag is met deze strandhuisjes niet over één nacht ijs gegaan. Den Haag koos voor een Europese aanbesteding – een zeer uitgebreide competitie – met hoge eisen aan duurzaamheid, uitstraling, ruimtelijk inpassing en beheer. Stichting Leef met de Zee rolde met haar HaagseStrandhuisjes als winnaar uit de bus. Het worden echte Haagse strandhuisjes, met een mix van beach look en stijlkenmerken van de historische villawijk ‘Belgisch Park’ van Den Haag. Ze worden nu al ‘de 20 parels aan de Haagse kust’ genoemd.

Rondkijken in de huisjes kan op www.haagsestrandhuisjes.nl.

Sharing is caring!

Comments are closed.