Shadow

De honderdste Wakker Worden Kinderlezing in NEMO

NemoOp 16 februari vindt in Science Center NEMO om 11:00 uur de honderdste Wakker Worden Kinderlezing plaats. Sinds de eerste lezing in juni 2003 hebben al vele kinderen deze lezingen met plezier gevolgd. De honderdste lezing is bij hoge uitzondering niet alléén voor kinderen.

Wanneer weet je iets zeker?

Rob van Hattum, inhoudelijk directeur van NEMO geeft samen met prof.dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, een kinderlezing over wetenschappelijk onderzoek doen: “Wanneer weet je iets zeker?”. Na de lezing worden nog twee spectaculaire historische proeven gedaan. Met twee reusachtige Maagdenburgse halve bollen en 16 kinderen wordt een vacuümdemonstratie gegeven en de valproef van Stevin wordt gedaan met een hoogwerker.

Spoedcursus wetenschap

Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen een spoedcursus Wetenschap volgen, waarbij tien experimentjes kunnen worden gedaan onder begeleiding van studenten van de Universiteit van Amsterdam. De experimenten gaan over drijven en zinken, licht en geluid, de kracht van lucht, bouwen, geleiding, balans, hoog en laag, knikker tegen veertje, leeglopen en rollen.

Voorjaarsvakantie in NEMO

In de voorjaarsvakantie zijn er workshops en demonstraties, zoals de demonstratie van de Kettingreactie, knutselen in De Werkplaats en écht wetenschappelijk onderzoek in Science Live en NEMO Research & Development.  De voorjaarsvakantie duurt in NEMO van 15 februari tot en met 9 maart. NEMO is van 15 februari tot en met 2 maart iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Van 3 tot en met 9 maart is NEMO open van 10:00-17:00 uur.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *