Curaçao kleurt twee keer oranje

Geplaatst door Redactie op 16 april 2014 om 14:31 in de categorie Beurzen en evenementen

Op 30 april is het Koningsdag op Curaçao. Deze feestelijke dag wordt dit jaar vier dagen later dan in Nederland gevierd in verband met de schoolvakanties. Nederlandse bezoekers van het eiland hebben daarom de kans om twee keer Koningsdag te vieren.

Koningsdag op Curacao

© Henk Looman

Ook dit jaar vinden er weer verschillende activiteiten plaats op het eiland; van feesten tot tweedehands markten. Daarnaast gaan veel mensen verkleed in het oranje. Voor kinderen is er ook genoeg te doen op de kade van hotel Scharloo, zoals meedoen met spelletjes en clowns acts. In de avond zal het feest vooral plaatsvinden in het centrum van Willemstad. Met verschillende festiviteiten en DJ’s wordt de dag hier feestelijk afgesloten. In 2015 wordt Koningsdag op zowel Curaçao als in Nederland gehouden op 27 april, de geboortedag van Koning Willem Alexander.

WK-voetbal in Brazilie op Curacao bekijken

Naast Koningsdag staat het eiland deze zomer in het teken van het WK voetbal dat in juni wordt gehouden in Brazilië. Door het geringe tijdsverschil met Brazilië is Curaçao voor zowel lokale bewoners als Nederlandse toeristen de ideale bestemming om te kunnen genieten van het voetbal in een real-time setting. Er zullen in de zomer verschillende activiteiten op het eiland worden georganiseerd om ervoor te zorgen dat Nederlandse reizigers zich thuis voelen, ondanks de grote afstand.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.