Choquequirao in Peru in top 20 reisbestemmingen 2015

Geplaatst door Redactie op 26 november 2014 om 16:24 in de categorie Bestemmingen

Choquequirao 1Choquequirao in Peru staat in National Geographic in de top 20 van beste reisbestemmingen van 2015. Dit heeft Magali Silva Alvarez-Velarde, de Minister van Buitenlandse Handel en Toerisme (Mincetur), en voorzitter van de raad van PromPeru laten weten.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Deze top 20 is op de website verschenen en zal tevens in de gedrukte editie van december 2014/januari 2015 gepubliceerd worden. Hiermee worden ruim 8,5 miljoen lezers bereikt. “De bestemmingen die in de top 20 staan zijn authentiek en vertegenwoordigen de overtreffende trap van bestemmingen binnen de huidige reiswereld,” aldus een van de verantwoordelijke redacteuren van National Geographic. “Er zijn geen betere woorden om de pracht van Choquequirao te omschrijven”, aldus Minister Silva. “De bestemming is superlatief vanwege de immense architecturale rijkdom en authentiek vanwege het prachtige oude verleden van Peru. De onderscheiding is een motivatie om het werk voort te zetten voor de instandhouding van het gebied.”

Choquequirao betekent ‘wieg van goud’ en is een Inca citadel in Cusco, vlakbij de berg Salkantay. Het maakt deel uit van het gelijknamige archeologische park en bestaat uit terrassen, platforms, ceremoniële ruimtes, tempels, kanalen, trappen en het bezit een belangrijk wegennetwerk.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.