Shadow

Goed idee deze zomer: huur een camper of caravan

Wil je eens wat anders doen, deze zomer? Of had je al plannen gemaakt, en moet je deze nu onverhoopt aanpassen? Weet je misschien nog niet zo goed wat je precies wil gaan doen en zien, en lijkt het je wel prettig om dit per dag te bekijken? Kies dan voor de meest flexibele manier van vakantie vieren: met een camper of caravan.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn campers mateloos populair geworden. © pr-klant
Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn campers mateloos populair geworden.

Flexibiliteit in je huis op wielen

Een camper of caravan is eigenlijk een huis op wielen. Dat zorgt er ook meteen voor dat deze manier van vakantie vieren zo flexibel is: je bent niet afhankelijk van ruimte in een hotel of op een vakantiepark, je hebt je eigen slaapplek al bij je. Natuurlijk moet je wel een goede plek vinden om deze voor de nacht neer te kunnen zetten.

Let daarbij ook goed op, want dat mag niet zomaar overal, aan verblijven in een caravan of camper zijn wel degelijk regels verbonden. Maar makkelijker dan een slaapplaats zoeken is het zeker, en knusser ook. Zeker als je niet steeds op dezelfde plek wil blijven, is het ideaal als je je slaapplaats gewoon bij je hebt. Zo hoef je niet steeds al je spullen in-en-weer-uit te pakken als je bijvoorbeeld in een nieuw hotel aankomt. Nee, je hebt je slaapplek altijd gereed, je spulletjes altijd bij je. Aan je slaapplek verandert de hele vakantie niets, alleen aan het uitzicht dat je hebt.

Kopen kan, camper huren is gemakkelijker

Klinkt het je als muziek in de oren, zo flexibel vakantie vieren? Weet dan dat je niet direct tot de aanschaf van een camper of caravan hoeft over te gaan om op pad te kunnen. Een caravan huren is gemakkelijker en minder ingrijpend dan er eentje aanschaffen. En goedkoper ook, zeker op de korte termijn.

Ook een camper huren is heel goed mogelijk, en kan heel gemakkelijk door via een platform te zoeken naar een particuliere eigenaar die zijn of haar camper tijdelijk aan jou wil verhuren. Op deze manier verdienen zij een leuk zakcentje, en geniet jij van een niet te dure vakantie.

Waar een caravan prima geschikt is om in te verblijven als gezin, omdat je hem vervoert per auto en er vaak wat meer slaapplaatsen in te vinden zijn, past een camper vaak goed bij een wat kleiner gezelschap. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het formaat van de camper of caravan, en je eigen voorkeuren. Ook een camper valt goed te huren, zodat jij deze zomer jouw eigen droomreis kunt gaan maken, waar deze ook plaatsvindt.

Een camper huren in Nederland, waar je ook mee naar het buitenland kunt, kan onder meer bij Goboony.

Lees meer campertips.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.