Met Bully de piste op

Geplaatst door Redactie op 25 oktober 2016 om 16:33 in de categorie Bestemmingen

pistenbylly rijdenIn skigebied Serfaus-Fiss-Ladis kan je ook zonder skis de bergen in, met Pistenbullys en de Masner Express.

Knalrood en 490 pk onder de kap – de ‘sneeuw-Ferrari’s’ in Serfaus-Fiss-Ladis bieden puur rijgenot en hebben daar niet eens een racecircuit voor nodig. Geen helling is de Pistenbully te steil en geen ondergrond te glibberig wanneer je omhoog gaat in het indrukwekkende berglandschap van Tirols Ski-Dimension. Lees de reisreportage over pistenbully rijden in Serfaus-Fiss-Ladis.

In Serfaus komen de dromen van kleine jongetjes uit – en van grote. Ze mogen naast de ‘Bully-Rider’ gaan zitten en zijn werk op de piste van dichtbij bekijken. De aanblik alleen al boezemt ontzag in. De negen ton zware prepareermachines ploegen op volle kracht virtuoos over de sneeuwhellingen. Zo’n rit opent heel nieuwe perspectieven.

Monstertruck onder de Ferrari’s

Met de Masner Express, zogenaamd de monstertruck onder de Ferrari’s, gaat het zonder ski’s of snowboard omhoog naar 2430 meter. Daar bevind je je midden tussen de bergen, de sneeuw en de skihut Masner, een plek waar je uitstekend van de winter kunt genieten.

Na reservering bij de kabelbanen van Serfaus en Fiss-Ladis kunnen bij de ‘Pistenbully-Tour’ maximaal één volwassene en één kind tot tien jaar (of max. 1.30 meter lang) plaatsnemen. Vanaf 11 jaar kunnen de kinderen in een eigen Bully instappen. Vanwege de veiligheid kan er pas vanaf 6 jaar meegereden worden. Afhankelijk van de route, duurt de rit ongeveer anderhalf uur en begint dagelijks om 16.15 uur bij de bar van het panoramarestaurant bij het tussenstation Komperdell in Serfaus en om 16.30 uur bij het Pistenbully trefpunt Würfel bij het middenstation van de Schönjochbahn in Fiss.

Hoe indrukwekkend de Pistenbullys ook zijn, in vergelijking tot de Masner Express doen ze sierlijk hun werk. Dit omgebouwde rupsvoertuig biedt plaats aan maximaal 17 personen en klimt omhoog in de spectaculaire setting van het Masner skigebied, het verste, zeer sneeuwzekere deel van de Ski-Dimension. Omdat alle mensen in de rijrichting zitten, kunnen ze in alle rust het mooie winterlandschap in zich opnemen. De rit vindt elke maandag, woensdag en donderdag plaats om 10.00 uur en om 11.30 uur vanaf het bergstation Lazid tot aan de skihut Masner. U kunt zich aanmelden bij de kassa van kabelbaan Komperdell. Volwassenen betalen 59 euro, kinderen 46 euro.

Culinair zonneterras

Hoewel voor de rit met de Masner Express zeker geldt dat ‘de rit zelf belangrijker is dan het doel’, is eenmaal boven het grandioze bergpanorama vanaf het zonneterrras van de skihut Masner ook zeer de moeite waard. Toepasselijke culinaire lekkernijen, vrij naar het thema ‘surf ‘n turf’, worden eveneens in restaurant Monte Mare geserveerd.

Wintersport in Oostenrijk boek je bij onder meer TUI en De Jong Intra

Met Bully de piste op
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.