Bent u klaar voor de Chinese toerist?

Geplaatst door Redactie op 1 juni 2018 om 10:33 in de categorie Beurzen en evenementen

Steeds meer Chinese toeristen bezoeken ons land. De verwachting is dat dit aantal zal toenemen tot 800.000 in 2020. Onder hen zijn steeds meer Chinese toeristen die wel de “Second Wave” worden genoemd: Europa in zes dagen is voor hen niet meer interessant. Zij zijn op zoek naar onvergetelijke en unieke ervaringen en hoeven niet per se meer alleen de highlights te zien.

Screenshot Match with China

Nederland heeft op dit vlak veel te bieden en daarom is dit een geweldige kans voor het Nederlands toeristisch bedrijfsleven! Maar hoe bereik je deze doelgroep? Hoe trek je ze aan? Wie zijn deze Chinese toeristen eigenlijk: hoe denken ze, wat vinden ze leuk en wat juist niet?

Speciaal voor bedrijven en organisaties die antwoord zoeken op dergelijke vragen en voor iedereen die wil weten wat het Chinees toerisme naar Nederland voor mogelijkheden biedt, organiseert Match with China verschillende activiteiten.

Dinsdag 19 juni 2018 Workshop “Bent u klaar voor de Chinese toerist?”

Tijdens deze workshop krijgt u via een aantal presentaties en discussies zicht op de Chinese toerist, op hun wensen en ook in hoeverre u klaar bent voor deze Chinese toeristen. De workshop is deels gebaseerd op de basis-training van het gerenommeerde Duitse China Outbound Tourism Research institute (COTRI) en deels aangepast aan de specifieke situatie in Nederland.

Programma

  • 09.00-10.00 Inloop en registratie
  • 10.00-12.30 Achtergronden van het Chinees inkomend toerisme, de Chinese reismarkt en reizigers en hun motivatie: waarom op reis; verwachtingen en gedrag van de Chinese toerist
  • 12.30-13.30 Lunch
  • 13.30-14.15 De rol van taal, service en sfeer bij de ontvangst van Chinese toeristen
  • 15.00-15.30 Discussie aan de hand van stellingen
  • 15.30-16.00 De volgende stap: conclusies en aanbevelingen

Praktische informatie: Prijs: 375 euro per persoon excl. 21 % btw (inclusief lunch) Locatie: De Plek, Waarderweg 19, Haarlem

Zaterdag 23 juni 2018 Influencers tour

Ontvangt u al regelmatig Chinese toeristen? Bent u toe aan de volgende stap en wilt u uw attractie meer onder de aandacht van de Chinese toerist brengen? Meld u zich dan aan voor de influencers tour. Op zaterdag 9 juni bezoeken wij met vijf speciaal hiervoor geselecteerde Chinese toeristen op één dag een aantal Nederlandse toeristische locaties. De Chinese deelnemers aan de tour hebben allemaal een verschillend profiel, qua leeftijd en opleiding. Een deel van hen is in Europa op reis, anderen verblijven bijvoorbeeld tijdelijk in Nederland voor studie en werk.

Tijdens deze dag bezoeken we 4 tot 5 attracties, zoals een museum, rondvaartboot, winkel of restaurant. Een bezoek duurt maximaal 1,5 uur, waarbij het de bedoeling is dat uw bedrijf deze groep gratis toegang verleent of bijvoorbeeld een lunch aanbiedt. Na afloop geven de Chinese deelnemers feedback over het bezoek en schrijven een blog dat wordt verspreid over de Chinese social media. Het vergroot uw naamsbekendheid onder Chinese reizigers en het geeft u informatie over hoe de Chinese reiziger het bezoek aan uw locatie heeft ervaren.

Kosten: 300 euro excl. BTW

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor een of voor beide activiteiten, stuur dan een e-mail naar info@matchwithchina.com. Meer informatie www.matchwithchina.com

Bent u klaar voor de Chinese toerist?
1 (20%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.