Shadow

Beleef Amsterdam anders! 7 Minder ontdekte activiteiten voor een verrassend dagje uit

Als echte citytripper komt de volgende situatie je ongetwijfeld bekend voor. Je landt als toerist op het vliegveld van een (nog) onbekende stad en je waant je een kind in een snoepwinkel. De stad ligt aan je voeten. Je bladert door de reisboekjes vol hotspots en je geniet van het idee om al dat nieuws voor het eerst te gaan beleven. Beeld je nu eens in dat je datzelfde heerlijke gevoel bij een stad zou kunnen hebben die je inmiddels op je duimpje kent: Amsterdam! Nieuwsgierig geworden?

Amsterdam innoveert en verandert volop zoal het een bruisende wereldstad betaamt. Regelmatig creëren ondernemers in Amsterdam gloednieuwe plaatsen en activiteiten die jouw kijk op de stad weer verrijken. Tijd om af te wijken van de usual suspects en de gebaande paden. Lees hier waar je naartoe moet om je weer toerist in eigen hoofdstad te voelen.

Zoek het hogerop: De A’DAM Lookout !

The A’DAM Lookout is een observatiedek op grote hoogte met een uitzicht van wel 360 graden. In navolging van andere Europese hoofdsteden heeft Amsterdam nu ook een unieke uitkijktoren. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Wedden dat je de stad nog niet op deze manier gezien hebt? Neem een drankje in de panorama skybar en laat je verbluffen door de monumentale rijkdom van Amsterdam. Voor bezoekers zonder hoogtevrees staat er bovenop het dak ook nog eens een schommel. Laat die beentjes maar bungelen.

Een stukje Noordpool midden in Amsterdam

Verfrissend. Dat is het beste woord om de XtraCold Ice bar Amsterdam mee te omschrijven. Deze bar mag zich met recht een van de meest unieke bars van Amsterdam noemen. Een bezoek aan de Ice bar gaat je niet in de koude kleren zitten. Doordat alles van ijs is gemaakt en de temperatuur continu ver onder het nulpunt hangt is een bezoek aan de Ice bar Amsterdam een unieke ervaring. Ook kun je de avonturiertocht van Nederlands bekendste ontdekkingsreiziger Willem Barentsz herbeleven.

Ontsnap aan de drukte

Afgepeigerd door de drukke binnenstad en behoefte aan rust? Waar is het nog stiller dan in een afgesloten kamer? Er is alleen één dingetje: Je moet zelf weer de weg naar buiten zien te vinden. De Escaperooms van Sherlocked maken je dat niet gemakkelijk. Escaperooms bieden een leuke manier om je hersenen goed te laten kraken. Ook is onderlinge samenwerking van essentieel belang om de ingenieuze puzzels op te lossen. Al met al een originele activiteit die je vast nog niet eerder gedaan hebt.

Sla het Rijksmuseum een keertje over

Amsterdam heeft meer te bieden dan het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum. Wel eens van Het Grachtenmuseum gehoord? Want wat maakt de stad Amsterdam nou precies tot wat het is? De grachten spelen een immense rol in de geschiedenis van Amsterdam. Het Grachtenmuseum is een bij uitstek geschikte manier om op een verrassende wijze meer over de stad te leren. En als je een beetje mazzel hebt is het er niet zo druk als bij de meer bekende musea.

Een rondje Amsterdamse Bos

Ook qua natuur heeft Amsterdam voldoende in petto. Een echte local zal je wijzen op dit pareltje: Het Amsterdamse Bos. Je kunt een wandeling maken of lekker gaan hardlopen langs de iconische Bosbaan. Hoewel het bos jaarlijks wel 6 miljoen keer wordt bezocht kun je het idee hebben helemaal alleen te zijn. Dat komt omdat het bos ontzettend groot is. Ook vinden er wel meer dan 250 evenementen per jaar plaats. Grote kans dat jij er toevallig langsloopt.

Dineren op een onbewoond eiland

Waarom zou je uit eten gaan bij een restaurant dat je al kent? Amsterdammers zweren bij het nieuwe pop-up restaurant op Vuurtoreneiland. Op dit eiland kun je zowel ’s zomers als in de winter terecht voor een steengoede maaltijd. Laat je naar het eiland brengen met de boot en in vervoering brengen door een 5- of 7-gangen maaltijd mét of zonder wijnarrangement. Genieten geblazen. En eens wat anders dan een steakhouse in een van de zijstraatjes van de dam.

Ontdek het onbekende in Amsterdam

Bovenstaande activiteiten zijn slechts een greep uit al het bijzonders dat Amsterdam te bieden heeft. Wees gerust, als je een stad denkt te kennen komt het vanzelf weer met iets nieuws. Ontdek de kant van Amsterdam die je nog niet kent! Ondertussen ontwikkelt de stad zich weer rustig verder. Ben je toch op zoek naar unieke andere attracties in andere Europese steden, klik dan eens naar dit overzicht op reisprofs.nl.

Leuke uitjes en attracties op deze bestemming:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *