Shadow

Het Rijksmuseum is het populairste kunstmuseum van Nederland

rijksmuseumHet Rijksmuseum is het populairste kunstmuseum van Nederland, zo blijkt uit Zoover onderzoek onder bijna 800 respondenten. Dertig procent van de respondenten is van mening dat dit museum over de mooiste werken beschikt en dat iedereen van jong tot oud zich hier kan vermaken. Op een tweede plek in de lijst, met tweeëntwintig procent, staat De Pont in Tilburg.

Het Rijksmuseum en De Pont steken met kop en schouder uit boven de overige genoemde Nederlandse musea in de lijst. “Wij zijn bijzonder vereerd met deze verkiezing door het Nederlandse publiek”, zegt Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum Amsterdam.

Wisselende thema’s en videokunst

Het Rijksmuseum is populair door haar wisselende thema’s. Bij de Pont wordt ‘videokunst’ vaak genoemd. Op een gedeelde derde en vierde plek, met negen procent van de stemmen, staan het Kröller Möller Museum in Otterlo en het Gemeentemuseum in den Den Haag. Het Stedelijk Museum, de Kunsthal en het Van Abbenmuseum zijn het minst populair onder de respondenten. Met slechts één procent van de stemmen behalen zij een laatste positie in de lijst.

 

Ideale uitstap in de meivakantie

Met een druilerige meivakantie is een museumbezoek een perfecte activiteit. Tijdens de meivakantie is er in het Rijksmuseum voor iedereen wel iets te doen. Bijvoorbeeld op ontdekkingsreis naar de Gouden Eeuw. De.Pont beschikt over een atelier waar kinderen zelf kunst kunnen maken.

Liever naar de zon?

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *