Shadow

BCD Travel krijgt hoogste MVO-score voor het vierde jaar op rij

BCD Travel behaalde een gouden rating in een onafhankelijk onderzoek naar de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. BCD is daarmee de enige zakenreisorganisatie die vier jaar op rij de hoogste score krijgt. Met deze score behoort BCD Travel tot de beste 1% van alle leveranciers die zijn beoordeeld door EcoVadis, het wereldwijd toonaangevende beoordelingsplatform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

BCD Sustainability
©BDC

BCD gebruikt deze onafhankelijke beoordeling om transparantie te creëren, supply chains van klanten te beveiligen en juridische risico’s te minimaliseren. Daarnaast heeft WINiT by GBTA, een netwerk dat pleit voor positieve verandering voor carrièrekansen van vrouwen in de reisindustrie, onlangs de werkzaamheden van BCD voor het promoten van een MVO-project voor vrouwen erkend.

Kathy-Jackson
BCD – Kathy Jackson

“Ik ben er trots op dat we voor het vierde jaar op rij de gouden score ontvangen. Deze erkenning toont aan waarom onze klanten, medewerkers en partners op ons kunnen vertrouwen. Het is het resultaat van de inspanningen van ons bedrijf en al onze medewerkers samen om de duurzaamheidsprestaties voortdurend te verbeteren,” zegt Kathy Jackson, Executive Vice President, Global Program Management en Executive Chair of Sustainability bij BCD Travel. “Ik ben ook trots op de erkenning van WINiT voor onze inzet om kansen voor vrouwen te creëren en het welzijn van vrouwen te bevorderen.”

Waardering duurzaamheidsinspanningen

BCD – Ralf Uwe Schmitt

Klanten waarderen de duurzaamheidsinspanningen van BCD Travel. “Wij vinden het belangrijk om samen te werken met partners die onze waarden en principes delen,” zegt Ralf Uwe Schmitt, Corporate Head of Sustainability bij Getinge. “Dit is een zeer belangrijke prestatie, die illustreert hoe BCD Travel zich inzet voor duurzaamheid en de voortdurende verbetering ervan.” Het Zweedse medische technologiebedrijf Getinge voorziet ziekenhuizen en biowetenschappelijke instellingen van producten en oplossingen voor het verbeteren van klinische resultaten en het optimaliseren van workflows.

 

De gouden rating van EcoVadis is het resultaat van verschillende belangrijke initiatieven in 2019, zoals:

  • Innovatieve praktijken voor milieuproblemen, zoals operationele energiebesparende maatregelen.
  • Verhoging van het aantal locaties dat wereldwijd gecertificeerd is conform ISO 14001 en ISO 45001 naar 95%.
  • Invoering van aanvullende strategieën op het gebied van diversiteit en gelijke kansen, corruptiebestrijding, fraudebestrijding en duurzame inkoop.
  • Communicatie over de voortgang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.
  • Externe controle van duurzaamheidsrapportage.

De EcoVadis-methode onderzoekt 21 criteria op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzame inkoop. Marktleiders zoals Verizon, Merck, Coca Cola Enterprises, Heineken, Johnson & Johnson, Renault-Nissan, BASF, Michelin, ING Bank en Nokia gebruiken EcoVadis om hun risico’s te beperken, hun transparantie te bevorderen en innovatie te stimuleren bij meer dan 55.000 handelspartners.

De topscore van EcoVadis en de WINiT-onderscheiding zijn onderdeel van de vele erkenningen die BCD Travel de afgelopen jaren heeft ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties:

  • 2019 Business Travel Award voor Best Corporate Social Responsibilty Program.
  • Opname in de Forbes Magazine-lijst van 2019 met America’s Best Midsize Employers en de lijst van 2018 met America’s Best Employers For Women.
  • De 23e positie in de FlexJobs lijst van 100 werkgevers met een flexibele werkomgeving in 2019. Dit is de zesde keer dat BCD werd opgenomen in deze lijst. FlexJobs is een vacaturewebsite voor professionals die op zoek zijn naar flexibele, parttime en freelance functies.
  • John Snyder uitgeroepen tot 2018 Responsible CEO of the Year for a Private Company door Corporate Responsibility Magazine tijdens 3BL Forum, het toonaangevende evenement voor professionals op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.
  • Driejarige accreditatie (geldig tot 2020) in peoplemanagement door Investors in People, een internationaal erkend bureau dat werkgevers beoordeelt, voor BCD’s uitstekende leiderschapsprestaties en duurzame resultaten. BCD Travel is de eerste zakenreisorganisatie met deze onafhankelijke certificering van IIP, waardoor BCD zich positioneert als een topwerkgever in de zakenreisindustrie. IIP-ratings bepalen de norm voor duurzaam en succesvol personeelsmanagement.
Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *