Shadow

BCD Travel brengt onderzoekspaper uit over nieuwe technologie en communicatie

Technologieën als machine learning, blockchain en chatbots zijn krachtige communicatietools voor zakelijke travelmanagers die de naleving van hun reisprogramma’s willen verbeteren. Dat blijkt uit de nieuwste paper uit de Inform-serie van BCD Travel.

BCD InformIn ‘Communications, Emerging technology and Travel Management’ onderzoekt de zakenreisorganisatie hoe opkomende technologieën kunnen helpen om reizigers op precies het juiste moment aan te zetten om het beleid na te leven, via effectieve en gepersonaliseerde berichten.

Er zijn veel praktische voorbeelden: een chatbot kan tijdens het boeken van een reis een vraag van een reiziger beantwoorden en de beste reisopties voorstellen binnen het bedrijfsbeleid. Of een reiziger kan een reis boeken met behulp van een virtuele persoonlijke assistent. Een slim contract dat is opgeslagen op blockchain kan een travelmanager een notificatie sturen wanneer een reiziger buiten het beleid boekt. Met location-based technologie kunnen reizigers op het juiste moment reistips en waarschuwingen over storingen ontvangen. Na de reis kan de virtuele assistent reizigers een herinnering sturen om hun onkostendeclaratie in te dienen, grotendeels al ingevuld door een algoritme voor machine learning.

Communiceren met zakenreizigers

“Reisleveranciers worden steeds agressiever en geavanceerder in hun directe benadering van reizigers”, aldus Natalia Tretyakevich, Senior Manager Research and Intelligence bij BCD Travel. “Het is voor travelmanagers dus belangrijk om het juiste tegenwicht te bieden. Anders lopen ze het risico dat reizigers niet meer boeken bij voorkeursleveranciers, waardoor de kosten van hun zakenreisprogramma stijgen. Met de juiste communicatie kunnen zakenreizigers effectief worden beïnvloed om binnen het programma te blijven. Nieuwe en opkomende technologieën helpen om met hen te communiceren en hun aandacht te krijgen.”

Communications, Emerging technology and Travel Management is gericht op professionals in de zakelijke reisindustrie die meer willen leren over:
-Het gebruik van machine learning om direct te communiceren met individuele reizigers via berichten die gebaseerd zijn op reispatronen, boekingsgedrag en persoonlijke voorkeuren.
-Het gebruik van een op blockchain gebaseerd dataopslagsysteem om de data van reizigers veilig te houden en hen aan te zetten om persoonlijke informatie te delen voor meer gepersonaliseerde berichten.
-De toepassing van chatbottechnologie om spraakgestuurde boekingen door een digitale assistent mogelijk te maken, en de routinematige communicatietaken binnen travelmanagement te automatiseren, zoals het beantwoorden van vragen over het reisbeleid.
-Het gebruik van augmented en virtual reality-technologieën om de interactie met reizigers te verbeteren en, in sommige gevallen, het reizen zelf te vervangen.
-De toepassing van Internet of Things (IoT) en location-based technologie om reizigers te informeren met tijdige en relevante berichten tijdens hun reis, waaronder waarschuwingen over vluchtannuleringen en andere onderbrekingen.

De paper bevat ook handige tips en een checklist voor travelmanagers om de besproken technologieën verder te onderzoeken en te implementeren. De Communications paper is de derde publicatie in de zesdelige Inform-serie over opkomende technologieën en zakenreismanagement. Eerdere publicaties gingen dieper in op inkoop en beleid. De volgende papers gaan over zorgplicht, betalingen en onkosten, en prestatiemanagement.

Ga naar www.bcdtravel.com/inform/ en schrijf je in voor  de Move newsletter om alle zes papers te ontvangen die reeds in 2018 gepubliceerd zijn en in de loop van 2019 zullen verschijnen.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *