Astrid Lindgren’s Wereld breidt uit met Leeuwenhart-thema

Geplaatst door Redactie op 12 april 2016 om 15:56 in de categorie Attracties

Themapark Astrid Lindgren's WereldVrijdag 17 juni 2016 opent het theater- en themapark ‘De wereld van Astrid Lindgren’ in het Zweedse Vimmerby een nieuwe sectie. De 10.000 vierkante meter die het nieuwe thema telt, is gebaseerd op ‘De gebroeders Leeuwenhart’, de fantasieroman van Astrid Lindgren over de 10-jarige Karel en zijn knappe, 13-jarige broer Jonathan.

Astrid Lindgrens Värld, zoals het park officieel heet, neemt bezoekers mee in de wereld van de personages van Astrid Lindgren. De wereld van Astrid Lindgren is niet één, maar verschillende werelden verzameld op één plek. Medio juni komt daar dus een nieuwe wereld bij. De nieuwe sectie is gebaseerd op het bekende verhaal van Astrid Lindgren ‘De gebroeders Leeuwenhart‘. Een prachtige boek dat is bekroond met een Zilveren Griffel. Het nieuwe themagedeelte biedt plaats aan 800 bezoekers. Jong en oud worden meegenomen naar de sprookjesachtige plek Nangijala, waar de gebroeders tegen tiran Tengil en zijn draak Katla vechten.

Tegelijkertijd met de bouw van de nieuwe sectie wordt het accommodatie-gedeelte gerenoveerd en uitgebreid met 30 nieuwe cottages.

Astrid Lindgren’s Wereld breidt uit met Leeuwenhart-thema
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.