Arke met Dreamliner vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba

Geplaatst door Redactie op 9 februari 2015 om 10:50 in de categorie Reisorganisaties

Arke Dreamliner Vanaf 1 november 2015 kun je met de Arke met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner vanaf Eindhoven Airport naar Curaçao en Aruba vliegen. De luchtvaartmaatschappij – onderdeel van reisorganisatie TUI Nederland – vliegt het gehele jaar twee keer per week, op woensdag en zondag, vanaf Eindhoven Airport naar deze populaire vakantiebestemmingen.

Arke vliegt straks vanaf Eindhoven met haar Dreamliner afwisselend rechtstreeks op Curaçao of Aruba. Vakantiegangers hebben daardoor altijd één rechtstreekse vlucht naar het eiland van hun keuze en op de andere vlucht wordt een korte tussenstop gemaakt. Arke vliegt al vanaf Eindhoven naar bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Ook Duitsers en Belgen makkelijk naar Aruba en Curacao

Arke richt zich nadrukkelijk niet alleen op Nederlandse reizigers. De zogenaamde ‘catchment area’ van Eindhoven – met een potentieel van circa 20 miljoen vakantiegangers (bron IATA) – betreft zuidelijk Nederland, maar ook het noordelijk deel van België en het westelijk grensgebied in Duitsland. Vanuit Belgische luchthavens worden de Antillen op dit moment niet per rechtstreekse vlucht aangeboden en in Duitsland vliegt alleen Air Berlin vanuit Dusseldorf één keer per week naar Curaçao. Samen met TUI zuster-reisorganisaties in België en Duitsland worden daarom ook Belgische en Duitse klanten aangetrokken.

Vliegen met de Dreamliner

In juni 2014 heeft Arke als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toegevoegd. In december nam de airline de tweede Dreamliner in ontvangst en in maart komt het derde toestel. De B787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen.

Antillen onverminderd populair

De Antillen zijn veruit de belangrijkste verre bestemmingen van TUI Nederland, de reisorganisatie waar Arke onder valt. Met de uitbreiding van vluchten vanaf Eindhoven Airport vliegt Arke dit jaar voor het eerst negen keer per week naar deze eilanden toe. Daarnaast vervullen de reismerken van TUI – Arke, Holland International en Kras – een belangrijke rol in het Antilliaanse toerisme. Curaçao, Aruba en Bonaire trekken jaarlijks circa 200.000 Nederlanders; dit zijn zowel vakantiegangers, zakenreizigers als mensen die er voor familiebezoek naar toe gaan. Ongeveer 50% van deze groep gaat er georganiseerd op vakantie met de merken van TUI. Daarnaast is TUI met 70 lokale medewerkers een belangrijke werkgever op de eilanden.

Vergelijk de prijzen van Arke met aanbiedingen van Corendon, KLM en AirBerlin naar Curacao.

Sharing is caring!

Comments are closed.