Shadow

Amadeus en AirPlus ontwikkelen een ​​virtuele betaaloplossing voor reisbureaus

amadeuscardAirPlus International, een toonaangevende wereldwijde leverancier van billing en betalingsoplossingen en Amadeus, een toonaangevende technologie partner voor de wereldwijde reisindustrie, kondigen hun gezamenlijk initiatief  aan om de Amadeus AirPlus Tracel Agency Card (AATAC) aan te bieden aan reisbureaus in de Benelux.

Dit is een nieuwe virtuele betaaloplossing voor Amadeus reisbureaus, dat door de twee bedrijven is ontwikkeld. De virtuele credit card oplossing vereenvoudigt betalingen aan leveranciers, zoals non-BSP luchtvaartmaatschappijen, hotels en railexploitanten, en verbetert daarnaast de cash flow voor de reisbureaus. Deze oplossing is al met succes gelanceerd in 10 landen binnen West-Europa.

De AATAC biedt voordelen voor reisbureaus op verschillende manieren. Als een kredietproduct helpt de AATAC het reisbureau in het beheer van hun cash flow. Men ontvangt direct het geld van de klant, terwijl het bedrag tot het einde van de maand op de rekening blijft. Telkens als men de kaart gebruikt, wordt er een uniek creditcardnummer gegenereerd die kan worden gebruikt voor de transactie. Dit helpt reisbureaus niet alleen om fraude te verminderen, maar geeft hen ook gelijktijdig een unieke identificatiecode, waarmee reisagenten gemakkelijk transacties en betalingen kunnen bijhouden, waardoor men tijd kan besparen en fouten kunnen worden voorkomen. Dit is vooral handig bij het verwerken van low-cost carrier boekingen.

Combinatie van expertises

De AATAC wordt volledig geïntegreerd binnen de Amadeus front office toepassingen, wat betekent dat agenten een virtuele card betaling automatisch kunnen aanmaken tijdens het verkoopproces. Lian Wolfs, Directeur Benelux, AirPlus International, over deze introductie: “We zijn bijzonder ingenomen om samen met Amadeus aan dit project te beginnen. De combinatie van hun expertise binnen de reisbranche en onze sterke positie als toonaangevende leverancier van betalingsdiensten, maakt onze gezamenlijke propositie bijzonder geschikt om een ​​oplossing te bieden voor het betalingsverkeer van reisbureaus.”
Luc Pannecoeck, General Manager Amadeus Benelux, in een toelichting: ” De Amadeus AirPlus Travel Agency Card is de logische volgende stap in onze expansie op het gebied van zakelijke betalingsdiensten en het is een mooie aanvulling op onze ‘end-to-end’ betalingsoplossingen voor de reisbranche. We leveren dergelijke diensten al aan een groot aantal bedrijven over de hele wereld en deze oplossing staat ons toe om onze value add portefeuille in de Benelux nog verder te verbeteren. “

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!