Shadow

50 jaar Hamalandroute: feest met oldtimer-event

oldtimerDe Hamalandroute was in 1965 de eerste toeristische autoroute van Duitsland en het verrassende was dat hij gedeeltelijk door Nederland liep. Deze route werd destijds speciaal opgezet om grenzen te overbruggen. Om het 50-jarig jubileum te vieren wordt op zondag 13 september in Südlohn, net over de grens bij Winterswijk, een groot oldtimer-evenement georganiseerd. Iedereen met een auto, motor of tractor van vóór 1985 kan zich gratis inschrijven.

253 km rijplezier voor cultuurliefhebbers

De autoroute dankt de naam aan de Hamaven, een Germaans volk dat lang geleden in het huidige gebied van de Achterhoek, Twente en het westelijke Münsterland leefde. Een gemeenschappelijk verleden is een mooi thema voor een grensoverschrijdende autoroute, zo vond men 50 jaar geleden. De Hamalandroute is veel meer dan een gewone autotocht. Het is een cultuurhistorische ontdekkingstocht naar de overeenkomsten en verschillen aan weerszijden van de grens. Ontdek tijdens een ontspannen autoritje met open dak de wijngaarden van de Achterhoek, de waterburchten van het Münsterland en de landgoederen in het unieke Twentse parklandschap.

Gezocht: oldtimers en toertochtliefhebbers

Folder-Wiegboldfest-DIN_lang_hoch_4-seitig_neu

Of u nu een oud of nieuw voertuig heeft, aan de toertocht mag iedereen meedoen. MC Hamaland heeft een tocht van 66 km uitgezet langs een mooi traject van de Hamalandroute. Gestart wordt om 12.30 uur. Onderweg bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid enkele interessante historische gebouwen te bezoeken die in het kader van de Open Monumentendag zijn geopend.

 

Aanmelden wordt beloond

Zowel de bezitters van oldtimers als ook alle deelnemers aan de toertocht die zich vóór 13 september aanmelden krijgen een speciale gelimiteerde munt en gratis consumptiebonnen. Deelnemers met een voertuig uit 1965, het openingsjaar van de Hamalandroute, maken bovendien tijdens een speciale verloting kans op prachtige prijzen.

Ook voor toeschouwers is het genieten

Naast het oldtimer-evenement, dat plaatsvindt in het kader van het jaarlijkse Wiegboldfest, biedt Südlohn nog tal van activiteiten voor jong en oud. Terwijl kinderen en jongeren zich vermaken op de springkastelen en de rodeo-simulator, hebben hun ouders (en niet alleen zij) de mogelijkheid op de vlooienmarkt of de koopzondag van 13:00 tot 18:00 uur te flaneren en te shoppen. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers terecht bij de plaatselijke horeca en de talrijke kraampjes.

Meer informatie over het evenement op hamalandroute.nl.  Via de website kunt u zich ook als deelnemer aanmelden of informatie- en kaartmateriaal over de Hamalandroute bestellen.

Sharing is caring!