Shadow

30-Plusser selecteert accommodatie op hygiëne en goede wifi

yvonLauraBijna 65 procent (64,4%) van de 30-plussers vindt hygiëne het belangrijkste criterium bij het kiezen van een vakantie-accommodatie voor 2016. Dit blijkt uit een onderzoek van Travelvibe, hét snelgroeiende reisblog voor 30-plussers, naar criteria die deze groep hanteert de keuze voor een vakantieverblijf.  

Wifi na hygiëne het belangrijkste

Hygiëne wordt gevolgd door goede kwaliteit van de wifi (51,2 %), zwemfaciliteiten (48,6%) en genoeg animatie voor kinderen (23,4%). Minder belangrijk bij de keuze voor een vakantieverblijf zijn de aanwezige horecafaciliteiten (22,4%) en of de accommodatie eco vriendelijk is (22,4%). Andere criteria die genoemd werden, zijn veiligheid, vriendelijkheid van het personeel en goede bedden.

Groen nog geen ‘way of living’

Ecovriendelijk is nog geen ‘way of living’ voor 30-plusser en deze groep vindt het nog niet heel belangrijk hoe ‘groen’ een accommodatie is. Dit is een opvallend verschil met de generatie na hen: de millennials (geboren na 1980) en generatie Z (geboren tussen 1992 – 2010). Uit de reistrends van 2016, het trendwatching onderzoek van travel PR bureau CherryLab, bleek dat dit voor de jongere generatie juist een enorm belangrijk criterium is. Voor deze generatie is groen zeker ‘a way of living’.

Travelvibe-oprichters Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma: “Het blijkt duidelijk uit ons onderzoek dat 30 plussers ook op vakantie een veilige, schone omgeving heel belangrijk vinden voor hun kinderen. Dat vinden wij héél begrijpelijk. Nu we dit weten kunnen we hier, bij de overnachtingstips die we regelmatig geven op Travelvibe, nog meer rekening mee houden. We hopen wel dat 30 plussers een voorbeeld nemen aan de jongere generatie en wat meer gaan letten op hoe ecovriendelijk een accommodatie is.”

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 250 Nederlanders tussen de 30 en 54 jaar met behulp van Google Surveys. Deelnemers aan het onderzoek mochten maximaal drie antwoorden aankruisen. Over Travelvibe
Travelvibe is hét snelgroeiende reisblog voor 30 plussers. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, fijne reistips (ook voor het gezin!), hotspots en travel-musthaves. Travelvibe is op 1 oktober 2015 opgericht en gevestigd in Wageningen. Travelvibe won een Liebster-award voor startende blogs en werd onlangs door de School voor Reisjournalistiek genomineerd als één van de meest veelbelovende reisblogs van 2016.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!