Shadow

Titanic: The Artifact Exhibition

TitanicIn Amsterdam kun je tot en met 11 mei naar de tentoonstelling ‘Titanic: The Artifact Exhibition’. Ervaar het leven aan boord van de legendarische Titanic aan de hand van de opgedoken authentieke voorwerpen uit het beroemde scheepswrak. 

Ruim 100 jaar geleden zette het beroemdste passagiersschip koers naar New York. Tijdens die eerste reis sloeg het noodlot toe: het schip zonk na een aanvaring met een ijsberg naar de bodem van de oceaan. Van de 2.228 opvarenden –onder wie drie Nederlanders- overleefden slechts 703 mensen de ramp. Ruim 73 jaar lang lag de Titanic op vier kilometer diepte tot een Frans-Amerikaanse expeditie in 1985 het wrak ontdekte. Vanaf 1987 heeft RMS Titanic Inc. acht onderzoeks- en bergingsexpedities naar het wrak van de Titanic uitgevoerd en prachtige objecten naar de oppervlakte gehaald.

De tentoonstelling

In Titanic: The Artifact Exhibition krijg je aan de hand van die opgedoken voorwerpen inzicht in het leven aan boord, en maak je kennis met de passagiers en bemanning.

Win kaarten voor Titanic: The Artifact Exhibition

Puur op reis geeft 2 x 2 entreetickets én 2 familietickets weg voor deze fantastische tentoonstelling. Kijk hier wat je daarvoor moet doen!

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *