Shadow

Zweed Ternblom aan het roer bij Noorse rederij Fjord Line

Fjord Line krijgt een nieuwe topman. Komend jaar neemt Rickard Ternblom de positie van directeur over van Ingvald Fardal.

Links: Ingvald Fardal en rechts: Rickard Ternblom aan boord van de MS Stavangerfjord. (Foto: Fjord Line)
Links: Ingvald Fardal en rechts: Rickard Ternblom aan boord van de MS Stavangerfjord. (Foto: Fjord Line)

De Noor was sinds 2007 verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Fjord Line – een periode waarin de Noorse rederij een sterke groei doormaakte. Tegelijkertijd stonden de afgelopen jaren in het teken van modernisering van de gehele vloot van de rederij met het hoofdkantoor in Egersund. “Fjord Line heeft zich van de kleinste ferryrederij van Noorwegen ontwikkeld tot nummer twee van het koninkrijk – een belangrijke stap voorwaarts”, zegt Ingvald Fardal.

Verdere groei Fjord Line

Rickard Ternblom werd geboren in het West-Zweedse Göteborg. De 41-jarige heeft veel ervaring in de ferry- en cruisebranche. Voor zijn tijd bij Fjord Line was de gediplomeerde econoom 18 jaar lang actief in het Stena-concern, waaronder enkele jaren als Line Manager van de route Oslo-Frederikshavn. De Zweed bracht tevens langere tijd in het buitenland door, onder meer in Zuidoost-Azië. Zijn ervaring als leidinggevende en manager komt Ternblom goed van pas bij het op koers houden van Fjord Line richting verdere groei en een sterker concurrentievermogen. “Ik verheug me op mijn nieuwe uitdaging bij Fjord Line”, zegt Ternblom. “Het solide fundament is gelegd – in de komende jaren is het zaak dat we, met onze passagiers en vrachtklanten voor ogen, onze economische basis verder verbreden.”

Ternblom treedt per 1 januari 2015 aan als nieuwe directeur. De 60-jarige Ingvald Fardal zal andere bestuurs- en adviestaken op zich nemen.

Rederij Fjord Line

De rederij Fjord Line werd in 1993 opgericht en heeft momenteel rond de 600 medewerkers, waarvan er 450 het hele jaar op zee werkzaam zijn. Het hoofdkwartier van de onderneming bevindt zich in Egersund in Noorwegen. Fjord Line biedt met de twee nieuwe cruiseferry’s MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord het hele jaar door een regelmatige dienstregeling op de lijn Hirtshals (DK) – Stavanger / Bergen en Hirtshals – Langesund in de Noorse regio Telemark. De MS Stavangerfjord en MS Bergensfjord varen uitsluitend op LNG-aardgas en zijn op dit moment de meest milieuvriendelijke cruiseferry’s ter wereld.

Snelste ferry

De HSC Fjord Cat is de snelste ferry op de verbinding Midden-Europa en het Scandinavische Hirtshals en Kristiansand. Sinds juni 2014 biedt Fjord Line met de volledig getransformeerde cruiseferry MS Oslofjord een nieuwe veerverbinding tussen Sandefjord in Noorwegen en het Zweedse Strömstad.

Sharing is caring!