Shadow

Welshe legenden beleven tijdens Story Telling Week

Wales Tintern abdijIn Wales start 1 februari de National Storytelling Week. Ter ere hiervan zijn veertien Welshe monumenten op zondag 2 februari het podium voor vertellers van legenden, mythen en verhalen. Tegelijkertijd gaat Movies at monuments van start, waarbij twee van de mooiste kastelen van Wales de setting vormen voor de vertoning van bekende films.

Legenden, mythen en volksverhalen

De National Storytelling Week staat in het teken van het delen van verhalen die de geest prikkelen en volksverhalen die de tand des tijd hebben overleefd. Op zondag 2 februari zijn veertien monumenten in Wales het toneel voor de vertellers van zulke verhalen. In de magische omgeving van enkele van de meest geliefde monumenten van Wales komen legenden, mythen en volksverhalen tot leven. Onder de deelnemende monumenten zijn Tintern Abbey, St. Davids Bishop’s Palace en de Romeinde baden van Caerleon.

Bioscoopervaring op unieke locatie

Tegelijk met de National Storytelling Week, gaat in Wales ook Movies at monuments van start. In de weekenden van 1-2 februari en 8-9 februari wordt de magie van de cinema gekoppeld aan de magie van de Welshe kastelen Castell Coch en Caerphilly Castle, door de vertoning van een reeks openbare filmvoorstellingen. Enkele van de films die worden getoond, zijn de Disney familievoorstelling Rapunzel, de horrorfilm The Bride of Frankenstein en de zwarte komedie Edward Scissorhands met Johnny Depp in de hoofdrol. De filmvertoningen vinden in het weekend van 1-2 februari plaats in Castell Coch en in het weekend van 8-9 februari in Caerphilly Castle. De sfeer rondom de kastelen, opvallende special effects en live soundtrack optredens zorgen ervoor dat bezoekers een echte bioscoop ervaring hebben op een unieke locatie.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!