Van Lego virtueel Maastricht maken

Geplaatst door Redactie op 29 januari 2014 om 14:44 in de categorie Bestemmingen

De VVV Maastricht is een actie gestart om zoveel mogelijk mensen een van de vele monumenten van de stad virtueel in Lego na te laten bouwen.

Maasticht Markt met stadhuis

©Hugo Thomassen/VVV Maastricht

De oproep komt nu Google in haar browser Chrome de functie ‘Build with Chrome’ heeft toegevoegd. Daarmee kun je overal ter wereld een virueel gebouw van Lego maken.

Maastricht: Build with Chrome

De buzz ging gisteren al goed rond online: Google heeft de ‘Build with Chrome’- functie voor iedereen opengesteld. Hierdoor is het mogelijk om overal ter wereld een virtueel creatie van lego neer te zetten. Door de integratie met Google Plus kun je zoeken op locatie.

Met ruim 1.600 monumenten, meer dan 50 kerken en kloosters, talrijke architectonische highlights en diverse andere prachtige gebouwen en locaties kan er genoeg (na)gebouwd worden, zo vindt VVV Maastricht. VVV Maastricht daagt dan ook iedereen uit om hun ‘stukje Maastricht’ in lego te vereeuwigen om zo naast steden als Parijs en Londen als eerste Nederlandse stad virtueel gevestigd te worden. De uitdaging is niet alleen via social media uitgezet, maar er zijn vanmorgen ook diverse e-mails richting architectenbureaus, kunstenaars, bedrijven, onderwijs- en cultuurinstellingen uitgestuurd geworden.

VVV Maastricht: “De allereerste stenen van Maastricht zijn vanmorgen in de vorm van ‘t Dinghuis gelegd, nu de rest nog!”

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.