Valsugana kleurt blauw

Geplaatst door Redactie op 20 mei 2014 om 15:17 in de categorie Bestemmingen

caldonazzoHet Caldonazzomeer, het grootste in Trentino gelegen meer, heeft deze week de prestigieuze internationale onderscheiding van de Europese blauwe vlag ontvangen. Dit ter bevestiging van de inspanningen van Valsugana voor een milieu bewust toerisme.

Samen met het Levicomeer, het andere meer in Valsugana, dat vorig jaar deze onderscheiding heeft ontvangen, zijn er dus twee meren in Trentino met de Europese Blauwe Vlag van de FEE Foundation of Environmental Education. Deze internationale non-profit organisatie, zonder overheidssteun met zetel in Denemarken, is wereldwijd actief en op dit moment aanwezig in 60 landen op 5 continenten.

De Europese Blauwe Vlag

Dit is een eco-label ter certificering van de milieu kwaliteit die jaarlijks in 41 landen aan toeristische badplaatsen wordt toegekend. Diverse criteria ten aanzien van de natuur en het behoud hiervan, evenals politieke keuzes die worden gemaakt ten gunste van de zorg en aandacht voor het milieu, vormen de basis voor de beoordeling. Tot de vele criteria behoren ook de kwaliteitsbeoordeling van het zwemwater, voorlichting met betrekking tot het milieu, de stranden, faciliteiten,  strand paviljoens, het toerisme, de vissport en afvalverwerking.  In het bijzonder voor de deelname van het Caldonazzomeer – gepromoot door 4 gemeenten zijnde Caldonazzo, Calceranica, Pergine Valsugana en Tenna – zijn de resultaten van fundamenteel belang, zoals de waterkwaliteit, de initiatieven van de diverse gemeenten ter vergroting van het bewustzijn voor de natuur, de gescheiden afvalinzameling, de aanwezigheid van de biotoop en de wandelroutes maar ook de afwezigheid van afvalwater in het meer.

 

Sharing is caring!

Comments are closed.