Shadow

Tiroler Zugspitz Arena biedt veel winteravontuur buiten de pistes

De Tiroler Zugspitz Arena, met als bekendste dorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier biedt gasten deze winter een vakantie vol winteravontuur. Naast de perfecte condities voor een wintersport op de piste, organiseert de vakantieregio een nieuw programma met tal van winterse activiteiten voor jong en oud buiten de piste. Niet alleen overdag maar ook ’s avonds is er voor ieder wat wils. 

Overdag kunnen sportievelingen een van de vele cross country trails trotseren. Het langlauf paradijs Zugspitz Arena biedt haar gasten meer dan 110 kilometer aan loipen op verschillende niveaus. De routes zijn goed gemarkeerd van ‘eenvoudig’ tot ‘zwaar’ en bieden gasten adembenemende bergpanorama’s. Op veel circuits is besneeuwen mogelijk. Een loipen kaart voor de gehele regio is verkrijgbaar bij het toeristenbureau.

Lees ook: Vernieuwd Alpenrose Familux Resort in Lermoos: luxe wintersportvakantie voor het hele gezin.

Mooie winterwandelingen
De vakantieregio staat ook bekend om de mooie winterwandelingen die gemaakt kunnen worden. Gasten gaan zelf op pad of maken (sneeuwschoen)wandelingen onder begeleiding van een gids. Een leuke manier om verborgen plekken te ontdekken en meer te weten te komen over de natuur in de winter.

Overdag skiën en ’s avonds nog een wandeling maken? Dat kan in Berwang. Iedere maandagavond wordt er een sneeuwschoenwandeling bij maanlicht met warme Glühwein georganiseerd.

Avondlijk vertier
Alle dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena bieden iedere avond een divers aanbod van activiteiten. Variërend van skitochten, fakkelwandelingen en rodelen tot skidemonstraties of theatervoorstellingen. Maar ook een romantische tocht met de paardenslee of schaatsen behoren tot de mogelijkheden. Door de goede busverbinding tussen de verschillende dorpen is deelname aan een activiteit in een ander dorp makkelijk te ondernemen.

Gratis treinvervoer met de Schneeexpress
Gasten kunnen tot 1 april 2013 grenzeloos gebruik maken van de ‘Schneeexpress’. Naast een snelle verbinding tussen de plaatsen Lermoos, Lähn, Bichlbach-Berwang en Heiterwang van de Tiroler Zugspitz Arena, kunnen gasten met deze trein ook gratis de Duitse stad Garmisch-Partenkirchen bezoeken.

redactie 2013-01-07 14:48:00 Bestemmingen closed

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!