Shadow

Test hotels langs de snelweg

rp_bedje-300x225.jpgSlapen kan prima in hotels langs de snelweg, maar gezelligheid en sfeer zijn ver te zoeken, dat blijkt  uit een steekproef van het ANWB magazine Kampioen met tien kamers van verschillende hotelketens langs de snelwegen in voornamelijk Frankrijk en Duitsland. Alle hotelketens bieden gratis wifi en geen enkele bezochte hotelkamer was smerig. De prijzen van hotelkamers langs de snelweg lopen nogal uiteen; van € 28 tot € 203 (!). In de meeste gevallen moet de gast voor een ontbijt bijbetalen. Dat kan oplopen tot € 15 per persoon.

Beoordeling op kamer, hygiëne en meer

Met de vakantie voor de deur sliep een testteam van de Kampioen in standaard tweepersoonskamers van zowel budget als middenklasse hotels langs de snelweg. Overal werd de grootte van de kamer, hygiëne, service, faciliteiten en ontbijt beoordeeld. Bij budgethotel F1 is de gast aangewezen op een gedeelde badkamer op de gang. Middenklasse hotels zijn duurder, maar bieden meer ruimte en voorzieningen, zoals bredere bedden, een koelkastje, een kluisje of een extra stoel. Ook heeft een kamer doorgaans meer stopcontacten; handig voor alle telefoons en tablets die na de reis een oplaadbeurt nodig hebben.

Tips voor vakantiegangers:

  • Boek je hotel langs de snelweg vooraf voor de laagste tarieven. Op de dag zelf gelden er hogere prijzen of zit het hotel misschien vol.
  • Hotels in toeristische plaatsen zijn vaak duurder.
  • Veel hotels bieden vaak ook familiekamers. Een gezinskamer in een middenklasse hotel kan goedkoper zijn dan twee kamers in een budgethotel.
4/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *