Shadow

Tegenvallende accommodatie grootste baalfactor Nederlandse vakantiegangers

KZorgen over de accommodatie die tegen kan vallen, of alle bagage wel is meegekomen en of reispartners, zoals de kinderen of de echtgenoot, niets zal overkomen in een vreemd land. Ruim 65 procent van de Nederlanders heeft zorgen voordat ze vertrekken naar hun verre zonbestemming. Deze kopzorgen staan in de top drie. Dit blijkt uit onderzoek van ANWB Reisverzekering onder duizend Nederlanders. Desondanks besluit toch ruim een kwart van de Nederlanders een winterzonbestemming te bezoeken, waarvan ruim 10 procent elk jaar.

Top 5 kopzorgen voor vertrek

Hoewel uit het onderzoek blijkt dat reisblogs en reviewsites doorslaggevend zijn bij de keuze voor een zonbestemming, nemen deze persoonlijke ervaringen van andere reizigers niet alle zorgen weg. Want uit het onderzoek blijkt juist dat een tegenvallende accommodatie de grootste bron van zorgen is voor vertrek. De ongerustheid hiervoor is groter dan bijvoorbeeld de onrust voor een vertraging, het cancelen van een vlucht of een opname in een buitenlands ziekenhuis.

De top vijf van vakantiezorgen betreft zorgen over:

  • een tegenvallende accommodatie,
  • vergeten bagage,
  • andere reispartners; of hen iets zal overkomen,
  • een ziekenhuisopname in een vreemd land,
  • bezittingen die verloren of gestolen kunnen worden.

Geen zorgen bij het boeken

De Canarische Eilanden staan deze winter met stip op één als favoriete winterzonbestemming, bijna een kwart van de ondervraagden bezoekt bij voorkeur deze Spaanse eilanden. De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) en Egypte staan op nummer twee en drie. Bij het boeken ervaren de zonaanbidders geen zorgen, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. Hoewel internet de ongerustheid over een accommodatie niet helemaal weg kan nemen, zijn die online recensies door anderen wel doorslaggevend in het keuzeproces (18 procent). Verder laten Nederlandse zonaanbidders zich graag verleiden door een goede aanbieding (16 procent).

Onbezorgd onverzekerd op reis

Vakantiegangers hebben geen grote kopzorgen of hun reisverzekering wel uitkeert bij schade of pech op vakantie. Toch blijkt dat in het geval van een schade op vakantie ‘verzekerde’ vakantiegangers in 16 procent van de gevallen alsnog niet of onvoldoende verzekerd te zijn.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!