Shadow

Specialist in verre reizen gaat reizen in Europa aanbieden

Verre reizen specialist Better Places zoekt het dichter bij huis. Vanaf nu kunnen mensen ook in Europa op rondreis. “Met onze nieuwe bestemmingen laten we zien dat zelfs de doorgewinterde reiziger nog verrast kan worden door Europa.”

Europa-rondreizen nu ook bij Better Places. ©  Better Places
Europa-rondreizen nu ook bij Better Places. © Better Places

Voor unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Oprichter Saskia Griep: “Wij willen laten zien dat Europa veel te bieden heeft. Ook voor de avontuurlijke reiziger.”

Volwaardige rondreizen in Europa

“Onze reizigers zijn op zoek naar bijzondere ervaringen en contact met de lokale bevolking. Dat bieden we ook op onze nieuwe bestemmingen.” De eerste landen die Better Places aan het aanbod toevoegt zijn Albanië, Moldavië, Kosovo, Roemenië en Montenegro. Bosnië en Herzegovina, Servië en Kroatië volgen snel. “We kiezen bewust voor minder bekende landen, waar nog veel te ontdekken is. Net zoals bij de verre bestemmingen, helpen lokale reisexperts bij het samenstellen van de complete rondreis. Op die manier profiteren de inwoners van de plaatsen die je bezoekt het meest.”

Reizen met een positieve impact

Niet alleen in verre oorden is het belangrijk dat de lokale bewoners direct profiteren van het toerisme. Ook in Europa kun je als reiziger een verschil maken. Saskia: “Net als bij onze verre reizen, staan ontmoetingen met de lokale bevolking en aandacht voor de natuur voorop. Ook onze Europa reisexperts kennen de leukste kleinschalige hotels en homestay’s. Zij kunnen activiteiten organiseren waarbij je kennis maakt met de lokale cultuur. In Montenegro kun je op excursie bij een wijnboer; in Moldavië volg je een workshop houtsnijden en in Roemenië leer je koken zoals de bewoners dat doen. Daarnaast richt Better Places zich met de Europareizen op het voor- en naseizoen. “Dan is de temperatuur aangenaam en gaan we overtoerisme tegen.”

Europa als hoofdvakantie

“De verleiding is groot om elk jaar een reis buiten Europa te maken. Maar we weten ook dat vliegen slecht is voor het milieu”, geeft Saskia toe. “Met ons nieuwe aanbod willen we laten zien dat Europa genoeg te bieden heeft om daar je hoofdvakantie te plannen.” Wie op zoek is naar cultuur en natuur kan makkelijk 3 weken uittrekken voor een rondreis door één van de nieuwe bestemmingen. “Albanië heeft talloze eeuwenoude tradities. Moldavië heeft een levendige wijncultuur en Montenegro heeft de grootste fjorden van Europa buiten Noorwegen.”

Reizen met de trein

Alle nieuwe bestemmingen zijn prima met de trein te bereiken. Ook dan biedt Better Places hulp bij het organiseren. Op de website staan tips over mogelijke routes, waarbij je tussenstops maakt op interessante bestemmingen. Better Places geeft aan waar je alle informatie over routes, tijden en prijzen kunt vinden. Dan hoef je zelf alleen nog de tickets te boeken.

Lees hier waarom Better Places rondreizen door Europa gaat aanbieden.

5/5 - (1 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!