Shadow

Schmetterling TravelXL introduceert boekingsplatform ‘Argus’ in Nederland

Foto onderteking BV Schmetterling TravelXLIn vervolg op de eerder aangekondigde samenwerking tussen TravelXL en Schmetterling, hebben beide reisbureau ketens besloten deze in de Benelux ook op een hoger niveau uit te tillen. ‘Schmetterling TravelXL BV’ is een nieuwe onderneming, gevestigd te Noordwijk, met als een van de doelstellingen het reisdistributieplatform ‘Argus’ in Nederland en in België(Vlaanderen) te introduceren.

Argus het nieuwe boekingsplatform

‘Argus’ biedt de reisretail (individuele reisbureaus, kleine en grote ketens, ZRA’s, etc.) het grootste distributieplatform voor het boeken van Duitse en Europese reisorganisaties, airlines, cruise rederijen, vakantiehuizen, etc.. Het systeem zal vanaf het 1e kwartaal van 2015 beschikbaar zijn in Nederland en einde dat jaar ook voor 80% in de Nederlandse taal beschikbaar zijn. Tevens zullen dan Nederlandse en Belgische reisorganisaties in ‘Argus’ boekbaar worden gemaakt.

Drie samenwerkingsvormen

De TravelXL partners zullen als eerste hiervan gebruik gaan maken. TravelXL biedt Nederlandse en Belgische reisbureaus hiermee drie verschillende samenwerkingsvormen:

1) TravelXL formule: de volledige succesformule/ samenwerkingsverband, inkoop & marketing, etc. voor reisondernemers.

2) White-label formule: onder eigen naam maar wel met de voordelen van het samenwerkings & inkoopverband (‘powered by TravelXL’).

3) ‘Argus’: het boekingssysteem voor grote en kleinere Duitse en Europese aanbieders. Gebruikers profiteren hierbij ook van de toegang tot alle Schmetterling distributiekanalen met tevens directe toegang tot de uitgebreide technologie, zoals mid- en back office , prijsvergelijking systeem , CRM management, eigen IBE’s en een CMS-systeem voor websites(‘powered by Schmetterling TravelXL’).

Versterking van reisbureau positie

“Op deze wijze biedt TravelXL geïnteresseerde reisondernemers in Nederland en België een versterking van hun positie. Zie wat er om ons heen gebeurt met grote reisorganisaties als TUI, DER en Thomas Cook, die niet uitsluitend meer landelijk maar op Europees niveau acteren. In onze visie is het dan ook voor ons als retailers van belang Europees te denken en te handelen. Immers in Europa is de Nederlandse reismarkt te klein om als belangrijke speler mee te kunnen doen. Met de introductie van Schmetterling TravelXL BV bieden wij, tegen aantrekkelijke condities, alle spelers ( individuele reisbureaus, ketens, ZRA’s, etc.) keuzemogelijkheden om zich hiermee in de verkoop te kunnen versterken in Nederland en België”, aldus Ronald Raadsheer. “Voor TravelXL betekent dit tevens dat wij, met onze 3 ‘formules’, in 2015 ook de eerste stappen gaan zetten in het Nederlands sprekende deel van België”.

Waardeer dit artikel post
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!