Shadow

Samenwerken reisbranche moet fraude tegengaan

mallorcabelvillaInternetcriminelen zien hun kansen groeien met het last-minute seizoen in volle gang. Niet zelden voelen vakantiegangers druk om in te gaan op prachtig reisaanbod, en dat is jammer genoeg niet zonder gevaar. Fraudehelpdesk meldt dan ook een toename aan fraudemeldingen van vakanties.

Vakantiehuisspecialist Belvilla meent dat Nederlandse reisorganisaties zich naar consumenten toe moeten onderscheiden met zekerheden. Door een front te vormen tegen malafide praktijen kan het aantal fraudegevallen afnemen. Naast vliegtickets worden ook vakantiehuizen veel last minute geboekt omdat de kortingen flink kunnen oplopen. Malafide organisaties en personen profiteren van deze ‘last minute’ wens door accommodatie aan te bieden die niet bestaat, totaal anders is dan op internet te zien is of accommodatie te verhuren waar ze helemaal geen tussenpersoon voor zijn. Belvilla benadrukt dan ook: “Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo!”

Zomer in vakantiehuis populair Belvilla neemt een duidelijke groei waar in de verhuur van vakantiehuizen en ziet voor het tweede kwartaal van dit jaar een boekingsgroei van 8 procent. Traditioneel populaire zomerbestemmingen bij de vakantiehuisspecialist zijn de Zuid-Europese landen, waar Spanje, Italië en Kroatië zijn. Ook is er een verhoogde interesse voor bestemmingen Oostenrijk, Nederland en België.

 

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *