Shadow

Rusland als ideale reisbestemming

Wie wil er nou niet graag op vakantie? Lekker even er tussenuit en ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Velen zouden het niet vervelend vinden om hun koffers te pakken om tijdelijk ergens anders te verblijven. Echter hangt het wel grotendeels af waar iemand dan naartoe zou gaan. De één houdt namelijk van een zonvakantie, terwijl de ander juist actie wil ondernemen. Voor iedereen is dit verschillend. Het kan ook zo zijn dat iemand is een keer iets nieuws wil proberen en dan een land kiest waar diegene in eerste instantie niet aan denkt. Zo’n bestemming is bijvoorbeeld Rusland. Heeft u er wel eens aan gedacht om hier naartoe te reizen? In dit artikel leggen we uit waarom Rusland juist geschikt is als ideale reisbestemming.

Moskou

Wie aan Rusland denkt, komt al gauw uit bij de hoofdstad Moskou. Dit is al honderden jaren het epicentrum van dit uitgestrekte land. Moskou wordt ook wel gezien als het multiculturele hoogtepunt van het land. Door de hele stad staan architectonische gebouwen die door ontwerpers zijn gemaakt van over de hele wereld. Het bekendste bouwwerk is toch wel het Kremlin op het Rode Plein. Verder staan hier ook nog het Nationaal Historisch Museum en de kathedraal van Moeders Gods. Vanaf het Rode Plein is de stad ook goed te belopen. Mocht iemand slecht ter been zijn, dan kan ook de metro worden gepakt. Dit netwerk loopt door de hele stad en komt langs alle bruikbare plekken.

Ook voor het amusement is Moskou de ideale bestemming om te vertoeven. De stad kent vele leuke eetgelegenheden en nachtclubs. Of iemand nu de Russische keuken uit wil proberen of het gewoon bij de Europese kost wil houden, het is allemaal mogelijk. Als maaltijd is de Russische soep borsjt een aanrader om een keer te proberen. Ook na het eten komt Moskou helemaal tot leven. De stad staat bol van de casino’s en de discotheken. Sommige clubs zijn zelfs 24/7 open, dus er is altijd plezier te beleven.

Veiligheid

Nu u op de hoogte bent van wat Moskou allemaal te bieden heeft, vraagt u zich misschien af hoe het met de veiligheid is gesteld. Hoewel er soms negatieve berichten in het nieuws komen, is Rusland gewoon een veilig land om naartoe te gaan. Natuurlijk moet u altijd op uw hoede zijn, maar dat moet eigenlijk overal. Zeker in het westelijke gedeelte van Rusland is er weinig aan de hand en zou u zonder probleem gewoon naartoe kunnen gaan. Denk dan ook aan andere grote steden zoals Sint-Petersburg. Het is niet aan te raden om de oostkust op te zoeken, want op dit moment ligt daar een oorlogsgebied waar de Russen met andere landen in gevecht zijn. Mocht u toch naar Rusland willen, houdt dan goed in de gaten waar het veilig is.

WK 2018

Wellicht heeft u zelfs plannen gemaakt om Rusland te combineren met het WK voetbal in 2018. Volgend jaar wordt hier het prestigieuze voetbalevenement gehouden waar heel de wereld naar uitkijkt. Hoewel het nog onzeker is of het Nederlands Elftal aanwezig zullen zijn, heeft u er misschien wel al over nagedacht om kaartjes te kopen. In dat geval is het ideaal te combineren met een stedentrip. U zult Rusland vanuit meerdere oogpunten te zien krijgen waarbij de kans groot is dat u zelfs verliefd wordt op dit land.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *