Shadow

Reisadvies voor Egypte aangepast, vluchten Sharm el Sheikh geschrapt

TUI schrapt per direct tot en met 18 december alle vluchten naar Scharm el Sheikh in Egypte. De luchtvaartmaatschappij haalt nog wel passagiers op die daar op dit moment op vakantie zijn. Transavia vliegt eveneens niet meer naar Sharm el Sheikh, maar hoe lang dat besluit van kracht blijft is nog niet duidelijk. Het ministerie heeft het reisadvies voor Egypte intussen weer aangepast.

© TUI
© TUI

TUI en Transavia volgen met hun besluit om niet meer naar Sharm el Sheikh te vliegen het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van vrijdag 6 november. Juist maandagavond 9 november heeft het ministerie het negatieve reisadvies voor Sharm el Sheikh afgezwakt. Het ministerie adviseert sinds maandag uit voorzorg om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als uw luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Voor andere Egypte-bestemmingen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Mars Alam, geldt geen reisadvies. Vorig jaar al besloot Corendon om helemaal niet meer naar Egypte te vliegen.

Op de TUI-vluchten vertrekkend vanaf Sharm el Sheikh mag zowel ruim- als handbagage meegenomen worden, omdat het bedrijf in samenwerking met haar Belgische zustermaatschappij Jetairfly een Nederlands/Belgisch veiligheidsteam ingehuurd heeft. Zij doen een extra check op de ruimbagage en de afhandeling ter plaatse.

Transavia naar Egypte

Transavia liet maandag in een persbericht weten dat de luchtvaartmaatschappij niet meer naar Sharm el Sheikh vliegt. “Transavia vliegt ook op dinsdag 10 november niet meer naar Sharm el Sheikh. In goed overleg met Sundio en TUI is besloten alle passagiers met de laatste vlucht van TUI terug naar Nederland te brengen”, aldus het bedrijf in een persbericht. De lowcostcarrier blijft nog wel doorvliegen op Hurghada en Marsa Alam en heeft aanvullende maatregelen genomen om ruimbagage weer mee te nemen. Het is nog niet bekend wanneer de in Sharm el Sheihh achtergebleven bagage weer naar Nederland gebracht wordt. KLM, Transavia en Neckermann hebben een KLM-veiligheidsteam naar Hurghada en Marsa Alam gestuurd om ter plekke ruimbagage te controleren.

Egypte-reis omboeken

TUI-klanten die tussen nu en 18 december naar Sharm el Sheikh zouden vertrekken, worden benaderd door de touroperator of het reisbureau waar ze geboekt hebben. Deze klanten kunnen hun reis omboeken naar een latere datum of een andere reisbestemming, of annuleren en de betaalde reissom terug ontvangen.

Voor andere bestemmingen in Egypte, zoals Marsa Alam en Hurghada, geldt geen aangepast reisadvies en gelden op dit moment de ANVR annuleringsvoorwaarden. Dat betekent dus dat vakantiegangers naar die bestemmingen niet kosteloos kunnen annuleren of omboeken. Vakantiegangers die ongerust zijn,kunnen contact opnemen met het TUI-contact center. Per geval wordt dan naar een oplossing gezocht, aldus een persverklaring.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *