Reis mee naar Porto Alegre, de tweede speelstad van Oranje

Geplaatst door Redactie op 17 juni 2014 om 12:04 in de categorie Bestemmingen

Edvaldo-Pereira-Paiva-Avenue---Photo-Cristine-Rochol-PMPANa de fantastische overwinning tegen Spanje, is Oranje gisteren aangekomen in Porto Alegre voor de wederom spannende wedstrijd tegen Australië. De hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul wordt ook wel de meest groene stad van Brazilië genoemd. Maar naast bomen en stadsparken, staat het Oranje legioen in Porto Alegre nog veel meer te wachten. Van cultuur tot een bruisend nachtleven. Reis mee met het Nederlands elftal en ontdek de groene oase Porto Alegre!

Natuur en cultuur

Porto Alegre ligt aan de oevers van het Guaiba meer waar vijf rivieren in uitmonden. Dompel je onder in deze groene oase met een bezoek aan het Farroupilha Park – het mooiste en grootste park van de stad – en de botanische tuinen. Maar er is meer te beleven.

Ontdek Europa per trein

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museu de Arte do Rio Grande do Sul. In het imposante gebouw kun je een van de belangrijkste kunstcollecties van Brazilië bekijken
Op ongeveer 130 km afstand – in de plaatsen Bento Gonçalves, Caxias do Sul en Garibaldi – ligt de belangrijkste wijnregio van Brazilië. Een reis langs de verschillende wijngaarden voert door een prachtig landschap van valleien, rivieren en bergen. Op ongeveer 120 km ten noorden van Porto Alegre liggen de mooie bergen van Serra Gaúcha. Geniet onderweg van de prachtige kleurrijke bloemenvelden en breng een bezoek aan Caracol. Hier vind je een van de mooiste watervallen van Brazilië.

Na de wedstrijd tegen Australië, is São Paulo als laatste speelstad van de eerste groepsfase aan de beurt. Hier trekt Oranje op 23 juni ten strijde tegen Chili.

Reis mee naar Porto Alegre, de tweede speelstad van Oranje
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.