Shadow

Regen jaagt Nederlanders naar Spanje en Griekenland

De regen van de afgelopen tijd heeft een run veroorzaakt op lastminutes naar Griekenland en Spanje. In de afgelopen week steeg bij een grote touroperator het aantal boekingen voor Griekenland tot ruim een verdriedubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als die trend zich doorzet, wordt Griekenland hét lastminute-land van deze zomer. Ook Spanje blijft onverminderd populair.

Griekenland afbeelding

In de laatste weken voor de zomervakantie is het weer te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Vele Nederlanders willen hun zomervakantie niet zien verregenen en zoeken een lastminute. Het totaal aantal boekingen afgelopen week steeg met 79% ten opzichte van dezelfde week voorgaand jaar. Sterke stijgers deze zomer zijn Portugal, Kaapverdische eilanden en Curaçao. Griekenland is aan een inhaalrace bezig. Bekijk last minute aanbiedingen bij onder meer TUI, Corendon, De Jong Intra (Spanje lastminutes!) en Spanje-specialist Sunliner.

Lastminutes naar Spanje

Spanje staat vanaf de start van de zomervakantieboekingen al met ruime voorsprong op de eerste plaats. Het lastminute seizoen laat weliswaar een inhaalslag van andere landen zien, maar kan aan die eerste plaats niet meer tornen. In het dit jaar zo populaire Spanje loopt de capaciteit aan populaire hotels tegen z’n grenzen aan. Vooral de eilanden Gran Canaria, Mallorca en Tenerife verwelkomen grote aantallen Nederlanders komende zomer, zelfs ruim 40% meer dan vorig jaar.

Maar ook in de winter zijn deze bestemmingen razend populair. Veel mensen boeken tegen het einde van de zomer of in het najaar een reis naar Tenerife, Lanzarote of een van de andere eilanden die onder de groep vallen. De Canarische Eilanden staan namelijk bekend om het zeer aangename klimaat gedurende het hele jaar.

Stormloop op lastminutes naar Griekenland

Griekenland is de bestemming met meest explosief stijgende lastminutes. Daar zijn diverse redenen voor te geven; er zijn nog voldoende hotelkamers beschikbaar, er gelden bijzonder gunstige lastminute tarieven en Griekenland blijft een zeer aantrekkelijk vakantieland met vele mooie eilanden en een aangenaam klimaat. Daar komt bij dat Griekenland vorig jaar vanwege de nasleep van de eurocrisis en de vluchtelingencrisis tijdelijk minder populair was. Mede daardoor kan het land nu spectaculaire groeicijfers laten zien.

Daar waar de Nederlandse vakantieganger eerder nog wat huiverig was omdat men bang was met de lokale vluchtelingenproblematiek geconfronteerd te worden, is inmiddels duidelijk en bekend dat dit nauwelijks meer een rol meer speelt ter plaatse. Griekenland staat stevig op een tweede plaats als populairste vliegbestemming deze zomer.Diverse aanbieders zetten extra vluchten in om aan deze lastminute vraag naar Griekenland te kunnen voldoen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!