Shadow

Overzichtstentoonstelling Günther Uecker in K20 museum Düsseldorf

Het K20 museum in Düsseldorf organiseert onder de naam ‘Uecker’ een overzichtstentoonstelling van het werk van de Duitse kunstenaar Günther Uecker.

Tentoonstelling Günther Uecker: Spijkerschilderijen en reliefs

Tentoonstelling Günter Uecker in Dusseldorf
© Ingrid von Kruse-Hamburg

Zestig tentoongestelde werken omvatten zijn oeuvre dat ruim 50 jaar omspant, waaronder spijkerschilderijen, monochrome reliëfs en geribbelde oppervlakten want zijn fascinatie voor spijkers is een vast onderdeel in veel van zijn werk. Later ontwierp hij ook toneeldecors en –kostuums. Hij maakte deel uit van de ZERO-beweging die zijn tijdsgenoten Mack en Pien in 1958 oprichtten. Uecker groeide op in Oost-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en de traumatische ervaringen die hij daar opdeed zijn deels te zien in zijn werken. De tentoonstelling loopt van 7 februari tot en met 10 mei 2015.

Tentoonstelling Günther Uecker in Düsseldorf

Günther Uecker is geboren in 1930 in Mecklenburg in de voormalige DDR. Hij heeft met zijn oeuvre van ruim 50 jaar een wezenlijke bijdrage geleverd aan de internationale kunstwereld. Met zijn spijkerschilderijen liet hij een totaal nieuwe manier van schilderen zien. Uecker is sterk verbonden met Düsseldorf, hij studeerde er aan de kunstacademie en was er lange tijd docent. Zijn werk wordt door de werking van licht en schaduw ook wel tot de kinetische kunst gerekend. De tentoonstelling documenteert werken uit zijn vroege periode, schilderijen, sculpturen, beeldhouwwerken, films en toneelkostuums die hij ontwierp voor operavoorstellingen. Te zien zijn onder meer enkele kenmerkende werken waaronder Terrororchester, Brief an Peking, de Verletzungsworte en Sandmulhle.
Düsseldorf is uitstekend per trein bereikbaar. Bekijk de prijzen van treintickets naar Dusseldorf en boek een hotel in Dusseldorf.

Meer tentoonstellingen in Duitsland.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *