Shadow

Ontdek Ocean Cay MSC Marine Reserve

Met nog geen vier maanden te gaan tot Ocean Cay MSC Marine Reserve haar eerste gasten verwelkomt, onthult MSC Cruises  meer details over deze unieke ervaring. De visie voor het eiland is om gasten onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van hun omgeving op de Bahama’s. Ocean Cay is gebouwd op een grote toewijding naar ecologische principes – overtuigingen die van alles bepalen, van hoe faciliteiten worden gebouwd, tot hoe het eiland wordt bestuurd en de activiteiten op het eiland. Via speciale educatieve programma’s wordt uitleg gegeven over de bescherming van de oceanen en het belang van het behoud van koraalriffen via speciale educatieve programma’s.

Ocean Cay Beach
Ocean Cay Beach©MSC

De Bahama’s staan bekend om het prachtige blauwe water en de witte zandstranden, terwijl de oceanen in dit deel van de wereld de thuisbasis zijn van een speciaal ecosysteem dat moet worden beschermd voor de toekomst.  Voor het ontwikkelen van Ocean Cay werkt MSC Cruises aan een plan voor het herstel van mariene hulpbronnen, inclusief de leefgebieden in het gebied, het herstel van bedreigde koralen en de implementatie van andere instandhoudings- en onderwijsprogramma’s. Het eiland ligt binnen beschermde wateren van 165 vierkante kilometer, maar de ambitie is om dit verder uit te breiden. Gasten van MSC Cruises hebben nu de kans om de wonderen van de oceaan te ontdekken in dit speciale deel van de wereld.

Milieu-initiatieven

Om een beter inzicht te krijgen in de behoeften en om de belangrijkste milieu-initiatieven in kaart te brengen, liet MSC Cruises een Rapid Ecological Assessment (REA) uitvoeren met een korte-termijn overzicht van de wateren rondom Ocean Cay. Eén van de prioriteiten is de restauratie van het koraal. Een integraal onderdeel van het mariene ecosysteem, koraal, moet worden beschermd omdat ze de biodiversiteit waarborgen, een leefgebied voor het leven in zee vormen en de kustlijnen beschermen. Nu de wateren rondom het eiland beschermd zijn en niet langer een industrieel gebied, ooit gebruikt voor zandafgraving, kan de zeebodem herstellen en kan het koraal weer gaan bloeien. Er zijn plannen om een koraalkwekerij aan de oostkant van het eiland te stichten in de hoop nog meer koraal te planten, vooral de meer bedreigde soorten.

Uit het recente onderzoek bleek dat er drie soorten koralen aanwezig zijn – voornamelijk Agaricia-slakkenkoralen die bekend staan als slakoraal, Porites astreoides, algemeen bekend als mosterdheuvelkoraal of gele porites, Siderastrea, ook bekend als massief starletkoraal. Deze soorten zijn beter in staat om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en verzilting dan andere soorten. Tijdens het onderzoek rond het eiland is eveneens de bedreigde Acropora Palmata die bekend staat als het Elkhorn Coral gevonden. Vier verschillende groepen van deze soorten werden waargenomen langs de rotsachtige kustlijnen. Na verloop van tijd worden deze koralen kandidaten voor restauratie in de koraalkwekerij.

Het Ocean Cay-team ziet al een toename van het zeeleven in het gebied en de REA identificeerde 88 verschillende soorten vis rond het eiland, evenals kreeft, zeeschildpadden en roggen. Een belangrijk kenmerk van het ecosysteem in deze regio is de koningin-schelphoorn, Lobatus gigas, een grote zeeslak die leeft in de zeegrasvelden rond Ocean Cay. Het diertje helpt het water schoon te houden van algen geproduceerd door zeegras. De schelp is één van de belangrijkste vissoorten in deze wateren en een symbool van de Bahama’s. De populaties van de Conch-zeeschelp gaan de laatste jaren echter achteruit. Enkele van de weinige overgebleven fokpopulaties zijn die binnen beschermde gebieden in de Bahama’s en er worden stappen ondernomen om deze te beschermen.

Alternatieven voor gemotoriseerde watersport

Naast het werken aan de toekomst van het ecosysteem van het eiland, is het werk in volle gang om alles voor de ervaring van de gasten af te ronden en de nieuwe gasten in november te verwelkomen. Elk aspect van het eiland wordt ontwikkeld met de visie om een onvergetelijke ervaring te creëren die gebaseerd is op de kernfilosofie van het eiland: de ontdekking van de natuur.
De milieufilosofie van de Ocean Cay-gastbeleving heeft de keuze voor watersport beïnvloed. Er zijn  geen gemotoriseerde activiteiten maar andere manieren om van het water te genieten zoals de populaire stand-up paddle (SUP) en kajakken. Diegenen die het onderwaterleven van dichtbij willen ontdekken kunnen een snorkelexcursie op het eiland boeken. Deze 1,5 uur durende reis naar de nabijgelegen cay stelt gasten in staat om zelfstandig te snorkelen of te snorkelen onder leiding van een gids. Na het snorkelen worden de gasten vervolgens naar een privéstrand op de afgelegen cay gebracht om te zwemmen en te ontspannen in het water. Vooraf reserveren noodzakelijk.
Meer avontuurlijke gasten gaan duiken met PADI-gekwalificeerde instructeurs of een Scuba Diving cursus volgen om te duiken in ondiepe wateren, samen met een PADI instructeur.

Luxe ontspanning

Gelegen aan de noordelijke punt van het eiland op een prachtige locatie met een ongelooflijk uitzicht op de oceaan, is The Spa at Ocean Cay. Dit unieke nieuwe luxe spa-concept is exclusief voor Ocean Cay ontworpen en geven een contrasterende ervaring met de authentieke Balinese MSC Aurea Spa aan boord van de schepen. Gasten die zich van top tot teen willen laten verwennen, kunnen kiezen uit verschillende massageopties en daarna ontspannen in de stijlvolle behandelkamer, luisterend naar het geluid van de golven en de bries van de oceaan. Er zullen ook verschillende fitness-sessies als ochtendstrandyoga, SUP-yoga en yoga bij zonsondergang.

Familieplezier

Als familiebedrijf biedt MSC Cruises een bekroond familie-aanbod aan boord van de schepen en dit zal ook beschikbaar zijn op Ocean Cay. Het eiland biedt een gezinsvriendelijke ervaring met de Seakers Family Cove. Een paradijs voor kinderen met een ondiepe lagune om in te spelen en een prachtig zandstrand. Alle stranden van het eiland worden bewaakt door strandwachten om de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Er zijn de hele dag door activiteiten, zoals met de nieuwe DOREMI Explorer-mascotte, ontworpen om de natuur te ontdekken. Er zijn speciale activiteiten voor tieners, inclusief een activiteit om zelf content voor webpagina’s te maken. Het Seakers Food Court serveert Amerikaanse klassieke gerechten en speciale gerechten voor kinderen. Het buffet is inbegrepen, net als aan boord. Er zijn andere opties beschikbaar op het eiland, zoals de foodtrucks en gasten kunnen ook gemakkelijk terugkeren naar het schip om te profiteren van de eetgelegenheden aan boord.

Meer over koken aan boord

Meer over cruisen met kinderen

Avondentertainment

Na een dag ontspannen, is een van de hoogtepunten van het bezoek aan het eiland het entertainment en activiteiten die ‘s avonds plaatsvinden. Na een prachtige zonsondergang als de nacht valt, komt het gebied rond de iconische rode en witte vuurtoren van 30 meter tot leven. Gasten kunnen genieten van een adembenemende lichtshow aan de bar of vanaf het strand rond één van de vuurkorven. Een traditionele Junkanoo-parade zal mensen in de feeststemming brengen. Geïnspireerd door het historische Bahamiaanse festival en is een feest met kleurrijke kostuums, muziek en dans.
Vanaf november 2019 varen alle schepen van MSC Cruises vanuit Miami naar Ocean Cay als onderdeel van de Caraïbische routes.

Boek hier deze inspirerende en boeiende cruise-ervaring:

Alle MSC-aanbiedingen bij CruiseReizen.nl.

3.3/5 - (3 stemmen)
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!