Odyssee Reisgids Dubrovnik

Geplaatst door Redactie op 4 februari 2015 om 13:52 in de categorie Bestemmingen

Odyssee stadsgids DubrovnikOnlangs verscheen bij Odyssee Reisgidsen de stadsgids Dubrovnik, geschreven door Annemieke Lobbezoo.

Dubrovnik: een eeuwenoude vestingstad aan de Adriatische zee. Een verborgen parel, achter een bijna twee kilometer lange, zes meter brede en vijfentwintig meter hoge stenen muur. Een stad aan zee, zonder boulevard, maar wel met een glanzend marmeren hoofdstraat, de Placa (of Stradun). De straat is geliefd bij toeristen die vooral in de zomermaanden langs de luxe winkels flaneren en neerstrijken op een van de vele terrassen.

Dubrovnik is rijk aan cultureel erfgoed. Maar je kunt er ook sushi eten op een overhangend balkon waar een stenen heilige over je schouder meekijkt. Je stuit op onverwacht ouderwetse winkeltjes naast de onvermijdelijke toeristenzaken. Een kapperszaak op nauwelijks een paar vierkante meter, die meer weg heeft van een volière voor zangvogels, een zeilmakerij, een vioolbouwer. Maar ook prachtig gerestaureerde stadspaleizen, vriendelijke pleinen, kloosters en barokke kerken. En dit alles in de intieme, elegant-mediterrane sfeer van een autovrij centrum.

Odyssee Reisgidsen voor zelfstandige, cultuurminnende reizigers

Zoals de reiziger van Odyssee gewend is, onderscheidt ook deze reisgids zich van andere gidsen. Odyssee richt zich op de zelfstandige reiziger met een meer dan gemiddelde belangstelling voor de cultuur, de geschiedenis en de samenleving van het land dat hij of zij bezoekt. De gids schetst een eerlijk, maar ook aanstekelijk beeld van Dubrovnik en is uitnodigend geschreven. Odyssee heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

De auteur

Annemieke Lobbezoo, (film-)historicus, communicatieadviseur en wandel(-met hond-)coach, werkt als adviseur voor diverse ministeries in Den Haag. Naast deze werkzaamheden maakt ze ‘slow travel trips’ en ‘slow travel stories’ op het gebied van Europese kunst, cultuur en geschiedenis.

Stel je eigen reisgids samen

In 2007 is Odyssee Reisgidsen gestart met het digitaliseren van bestaande reisgidsen, waardoor het mogelijk is dat de reiziger op de website zijn of haar eigen gids samenstelt. Het grote voordeel hiervan is dat de reisgids op maat en actueel is – én beduidend goedkoper dan een reisgids uit de winkel. De Odyssee Reisgids wordt als PDF of e-Pub per mail toegestuurd. Veel reisgidsen zijn ook als paperback verkrijgbaar.

Odyssee Reisgids Dubrovnik downloaden of bestellen

De volledige PDF-gids telt 80 pagina’s en kost € 9,60. De hoofdstukken uit de gids zijn ook afzonderlijk (€ 0,12 per pagina + € 2 startkosten) of in combinatie verkrijgbaar.

De volledige gids is ook als paperback verkrijgbaar. De gids telt 81 pagina’s en kost € 16,00 (exclusief € 2,75 portokosten). ISBN 978 94 6123 028 7.

Meer informatie en bestellen via: www.odyssee-reisgidsen.nl/gids/dubrovnik

Odyssee Reisgids Dubrovnik
4.5 (90%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.