Shadow

Nederlanders in de zomer naar vakantiehuis in Spanje en Italië

Interhome VakantiehuisDe winter 2015/2016 was een overweldigend succes voor Oostenrijk. En de Nederlander gaat deze zomer in groten getale naar Spanje en Italië op vakantie. Ook Oostenrijk is deze zomer in.

Dat blijkt uit het halfjaarlijkse trendrapport vakantiehuizen van een grote vakantiehuizenaanbieder. Oostenrijk kan volgens dat rapport terugkijken op een uitstekende winter als het gaat om Nederlandse gasten die een wintersport vakantiehuis boekten. Door de duurder geworden Zwitserse Franc heeft de Nederlander dit jaar massaal gekozen voor Oostenrijk. Er is op korte termijn massaal extra ingekocht door de lokale inkopers om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Één op de drie boekingen ging naar Oostenrijk en één op de vier boekingen ging naar Tirol met Mayrhofen als grote uitschieter. Opvallend is ook de sterke groei naar Spanje, 8% van de gasten koos voor een vakantie naar de Spaanse zon deze winter.

Vakantiehuis met drie sterren

Hoewel de Nederlander nog steeds vooral kiest voor de 3 sterren accommodaties met een goede prijs/kwaliteit verhouding is er een groei zichtbaar naar 4 sterren en 5 sterren accommodaties. Opvallend is de 20% groei van short breaks, een trend die ook bij vakantiehuizen steeds vaker voorkomt.

Vakantiehuis in Spanje en Italië

Ook komende zomer kan Oostenrijk rekenen op meer bezoek van Nederlanders die in een vakantiehuis willen genieten, zo blijkt uit de eerste boekingscijfers. Het Alpenland verstoot op basis van de voorlopige cijfers Frankrijk en Duitsland uit de top drie van populaire bestemmingen onder Nederlanders. Tirol is zelfs terug te vinden op de eerste plek in de top vijf van toeristische regio’s onder Nederlanders. Niettemin blijven vakantiehuizen in Frankrijk onverminderd populair. Ook het eigen land scoort goed. Twintig procent van de Nederlanders die een vakantiehuis boekt, blijft in Nederland.

Maar Spanje en Italië steken er met kop en schouders boven alle andere bestemmingen uit. De verschuiving naar ‘veilige’ bestemmingen als Spanje, Portugal en Italië is ook bij vakantiehuizenaanbieders volop merkbaar. Naast de gevestigde orde met de Costa Brava, Costa Blanca en Toscane doet dit jaar het Zwarte Woud als regio haar intrede in de top 5.

We blijven echter wel Nederlanders dus we letten op de centen. Het gemiddelde boekingsbedrag daalde van € 1.203 in 2015 naar € 1.197 in 2016. Op zoek naar een vakantiehuis? Vergelijk aanbiedingen bij onder meer Interhome, Belvilla en Elizawashere.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!