Meer Nederlanders naar Duitsland in 2015

Geplaatst door Redactie op 8 maart 2016 om 16:31 in de categorie Bestemmingen

Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. In 2015 was er een groei in het aantal Nederlandse overnachtingen van 1,6%. Dat blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. Daarmee komt de teller op 11,2 miljoen Nederlandse overnachtingen. In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 79,9 miljoen overnachtingen door in Duitsland, een stijging van 5,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Met dit resultaat heeft het vakantieland voor de zesde maal op rij zijn record verbeterd.

© DZT/Buero Gaff Adenis

© DZT/Buero Gaff Adenis

Met dit positieve resultaat presenteert Duitsland zich vanaf vandaag op ʼs werelds grootste reisbeurs, de ITB in Berlijn. “De balans voor het jaar 2015 overtreft zowel onze verwachtingen als de prognose van de UNWTO, die een wereldwijde groei van het toerisme voorspelde van 3 tot 4%. Ook in vergelijking met andere topbestemmingen in Europa kan Duitsland als groeimotor worden gezien”, aldus Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT).

Europa blijft belangrijkste markt

Duitsland is ook in 2015 een van de populairste vakantiebestemmingen van de Europeanen gebleken. Met ongeveer driekwart van het totale aantal inkomende toeristen in Duitsland is Europa de belangrijkste herkomstmarkt voor het vakantieland Duitsland. 50% van de totale groei, ofwel 2,1 miljoen overnachtingen, was afkomstig van Europese landen. Spanje staat met een plus van 517.000 overnachtingen aan de top, gevolgd door Zwitserland (492.000 overnachtingen), Groot-Brittannië (382.000 overnachtingen) en Nederland (176.000 overnachtingen).

Negen van de top 10 markten voor het incoming-toerisme naar Duitsland liggen in Europa. Met 11,2 miljoen overnachtingen blijft Nederland de belangrijkste markt, gevolgd door Zwitserland met 6,4 miljoen overnachtingen, een groei van 8,4%. Ook Groot-Brittannië groeit met 7,4% sterk en verdedigt zijn vierde plek net achter de Verenigde Staten. De top 10 wordt compleet gemaakt door Italië, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk en België, met groeicijfers tussen de 1,3 en 5%. De grootste groei onder de Europese markten werd bereikt door Spanje (+ 24,2%), waarmee het land terugkeert in de top tien (2,7 miljoen overnachtingen).

Verwachtingen voor 2016 – voorzichtig optimisme

In de prognose voor 2016 wordt rekening gehouden met een aantal onzekere factoren. Zowel de veiligheidssituatie in Europa en wereldwijd, de ontwikkeling van de vluchtelingenproblematiek en de randvoorwaarden van de wereldeconomie kunnen het toerisme beïnvloeden. Deze factoren in aanmerking genomen, gaat de DZT uit van een iets vertraagde groei van 1 tot 3%.

Naar Duitsland op vakantie? Boek je treintickets naar Duitsland bij NS International en boek een bungalow bij Landal.

Meer Nederlanders naar Duitsland in 2015
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.