Livigno organiseert slopestyle event in beste snowpark van Italië

Geplaatst door Redactie op 17 maart 2014 om 10:25 in de categorie Beurzen en evenementen

Voor het eerst dit jaar wordt de vrouwelijke versie van het slopestyle event ‘Nine Knights’ ook in het Italiaanse Livigno gehouden. De goede sneeuwcondities in het wintersportresort heeft de organisatie doen besluiten het gehele event naar Italië te verplaatsen, waardoor zowel de ‘Nine Knights’ als de ‘Nine Queens’ door Livigno worden gehost.

Snowpark Livigno

©Christoph Schoech

Vanaf 26 maart verrijst op de piste van het skigebied Mottolino Fun Mountain een waar sneeuwkasteel met negen verschillende obstakels waar internationale freeskiërs de meest spectaculaire jumps presenteren. Het is voor het eerst dat beide varianten van het slopestyle event op dezelfde locatie plaatsvinden. Van 26 maart tot 30 maart tonen de vrouwen hun trucs op de trails en schansen van het sneeuwkasteel. Van 30 maart tot 4 april zijn de mannen aan de beurt.

Grootste freeskie evenement voor mannen ter wereld

Het concept ‘Nine Knights’ is uitgegroeid tot een van de grootste freeski evenementen voor mannen van de wereld. Drie jaar geleden is de vrouwelijke versie, ‘Nine Queens’, geïntroduceerd.

Oscars voor de Snowparks

Livigno is niet voor niets als thuisbasis voor dit spectaculaire evement gekozen. Tijdens de tweede editie van de Snowpark Awards 2013 is Snowpark Mottolino benoemd tot de grote winnaar door met vier van de tien ‘Oscars’ naar huis te gaan. Het funpark sleepte de awards voor ‘Beste Park’, ‘Beste Pro Line’, ‘Beste Marketing’ en ‘Beste Speciale Obstakel (Nine Knights Castle) in de wacht. Het andere snowpark in Livigno, Carosello 3000, won de awards voor ‘Beste Boardercross’ en ‘Beste park voor beginners’.

Sharing is caring!

Comments are closed.