Innsbruck viert 50 jaar Olympische Spelen

Geplaatst door Redactie op 7 februari 2014 om 11:32 in de categorie Bestemmingen

wintersport in Innsbruck“Innsbruck” en “Olympisch”, horen bij elkaar zoals een ski en een binding. Nog altijd heeft de hoofdstad van Tirol het record op haar naam staan, drie maal de gaststad van de Olympische Spelen te mogen zijn.
In 1964 werd Innsbruck omgedoopt tot Olympische stad, wanneer 1.128 wereld atleten, 1.400 journalisten en zo’n 1 miljoen bezoekers de wedstrijden komen bekijken. In totaal 34 disciplines, waaronder de afdaling, slalom, het kunstschaatsen, skispringen, langlaufen en bobsleeën waren vertegenwoordigd. De Nederlanders vierden een hoogtepunt met de eerste gouden medaille op de winterspelen voor Sjoukje Dijkstra.

In 1976 was Innsbruck voor de tweede keer gaststad kon zijn tijdens de XII Olympische winterspelen. En in 2012 was Innsbruck gastheer voor de eerste Jeugd Olympische Winterspelen.

Negen skigebieden bij Innsbruck

Al 50 jaar is voor de bezoekers zichtbaar dat Innsbruck een echte Olympische stad is. De spectaculaire skispringschans van Zaha Hadid op de Bergisel (die sinds 2001 de schans van 1964 vervangt), de drie schalen voor het Olympische vuur en de Olympische bobbaan, Olympiaworld Innsbruck, de ijshallen en de bobsleebaan in Igls, behoren allemaal tot de Olympia SkiWorld, in de negen omliggende skigebieden. Daarnaast wordt het stadsbeeld gedomineerd door de voorzieningen die voor de atleten zijn gebouwd.

Het 50-jarig jubileum wordt uitgebreid gevierd, te beginnen met een Snow-Festival, het EK & WK curling en de wereldbekerwedstrijd skiën. Ook zijn de voorbereidingen voor het eindfeest van het jubileum in volle gang.

Het leuke van Innsbruck is ook dat je hier wintersport kunt combineren met een stedentrip. Handig voor als je een niet-skiende partner hebt.  Bovendien is Innsbruck een echte studentenstad, dus je kunt er geweldig uitgaan. Innsbruck is bovendien vanuit Nederland uitstekend bereikbaar per trein of per vliegtuig. Lees meer over wintersport in Innsbruck.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.