Shadow

Hotelkamerprijzen op Ibiza stijgen het hardst

Nu het vertrouwen in het economische herstel lijkt toe te nemen en de consument zijn reisbudget verhoogde, nam ook de vraag naar hotelovernachtingen in luxe bestemmingen sterk toe tijdens de eerste helft van 2014. Ook de hotelkamerprijzen in dit segment stegen. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com.

© Visit Oman
© Visit Oman

Reizigers uit de eurozone betaalden op Ibiza het afgelopen half jaar een gemiddelde hotelkamerprijs van €159 per overnachting. Met een stijging van 30% is het Spaanse eiland Ibiza de grootste stijger ten opzichte van de eerste helft van 2013.

Waar de Omaanse hoofdstad Muscat haar nummer één positionering behoudt ondanks een prijsdaling met 6% ten opzichte van de eerste helft van 2013 (€ 222), vond de grootste hotelprijsstijging plaats op Ibiza. De gemiddelde hotelkamerprijs steeg op Ibiza met 30% ten opzichte van de eerste helft van 2013. De prijs per nacht bedraagt nu gemiddeld €159. Deze stijging werd mede veroorzaakt door een groeiende vraag naar luxe hotelaccommodaties.

Het Italiaanse eiland Capri voor de kust van Napels volgt met een prijsstijging van slechts 1%, op plaats twee. Reizigers uit de eurozone betaalden een gemiddelde kamerprijs van €215 per nacht. In het nabij gelegen Amalfi bleven de hotelprijzen echter stabiel. De luxe kustplaats komt hiermee op de achtste plaats tijdens de eerste helft van 2014, met een gemiddelde van €171 per nacht.

In Key West steeg de gemiddelde hotelkamerprijs met 16% naar €210 per overnachting. Hoewel het populaire eiland hotelaccommodaties verwelkomde in het topsegment, bleef de vraag hier hoog, zowel onder binnenlandse als buitenlandse bezoekers.

Hotelkamerprijzen in Genève

Genève kende een prijsstijging van 2% naar gemiddeld €174 per nacht, waarmee zij op plek vijf staan van exclusieve steden waar reizigers uit de eurozone het meest betaalden. Met een middelde kamerprijs van €200 van per overnachting, zo’n 5% hoger dan in 2013, bleef ook Monte Carlo één van de meest exclusieve Europese bestemmingen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!