Futureland Ferry weer in de vaart

Geplaatst door Redactie op 3 april 2014 om 13:59 in de categorie Attracties

FuturelandferrySinds 1 april ligt rondvaartboot de FutureLand Ferry weer in de Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2. Bezoekers van FutureLand kunnen op dagen dat het informatiecentrum over Maasvlakte 2 open is weer aan boord stappen voor een bijzondere vaartocht langs nieuwe kades die momenteel met groot materieel worden ingericht. De rondvaart biedt een unieke kans om de haven in aanbouw vanaf het water te beleven. Een deskundige voorlichter van FutureLand vertelt ondertussen het volledige verhaal van Maasvlakte 2, waar eind dit jaar de grootste containerschepen gaan afmeren.

Sinds de eerste vaart in juni 2012 stapten al bijna 35.000 mensen aan boord van de FutureLand Ferry voor een bijzonder kijkje in de haven van de toekomst. Maarten van Oosten, voorlichter in FutureLand: “We hebben gemerkt dat er veel vraag is naar de rondvaart met de FutureLand Ferry en zijn dan ook blij dat we weer een mooi schip hebben gevonden voor het vaarseizoen dit jaar. Bezoekers zijn vaak verrast als ze Maasvlakte 2 vanaf het water beleven. Zo merken ze tijdens de rondvaart vaak pas hoe groot Maasvlakte 2 eigenlijk is. Nu de APMT en RWG terminals steeds meer vorm krijgen, wordt de rondvaart nog spectaculairder. Dichterbij een haven in aanbouw en een stukje vaderlandse geschiedenis kun je bijna niet komen.”

Over FutureLand

FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, op zondag en op themazaterdagen. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand al ruim een half miljoen bezoekers. Het informatiecentrum is door de ANWB benoemd tot één van de vijf meest innovatieve uitjes van 2013 en is genomineerd voor het Leukste uitje van Zuid-Holland 2014.

Sharing is caring!

Comments are closed.