Duitsland gastland van Vakantiebeurs 2014

Geplaatst door Redactie op 13 januari 2014 om 15:37 in de categorie Bestemmingen
014_Altstadt_Rhotenburg_300x200Van 15 t/m 19 januari 2014 presenteert Duitsland zich als het gastland van de Vakantiebeurs in Utrecht. Opgetogen over een nieuw zomerrecord ontvangt Nederlands favoriete vakantiebestemming bezoekers met een informatieve stand, inhoudelijke presentaties, diverse leuke verrassingen en een voortreffelijk Duits restaurant. Vakbezoekers zijn al welkom op de vakdag op 14 januari.

Duitsland blijft de populairste vakantiebestemming van de Nederlanders, zo blijkt uit de jaarresultaten van het ContinuVakantieOnderzoek van nbtc.nipo (november 2013). Hoewel het aantal buitenlandse vakanties van Nederlanders in 2013 over de gehele linie terugliep, verwacht Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, het afgelopen reisjaar wat overnachtingen betreft voor Duitsland toch  positief te kunnen afsluiten. “De officiële cijfers van het Statistische Bundesamt worden in maart 2014 verwacht, maar we hopen op ongeveer 11 miljoen overnachtingen van Nederlanders in Duitsland, waarmee het niveau op dat van 2012 ligt.” Sinds 2006 steeg het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland met 20 procent. “Een consequente groei, waaruit ook blijkt dat Nederlanders steeds langer op vakantie naar Duitsland gaan. Een beeld dat past bij de strategie die wij sinds een aantal jaar volgen.”

Nieuw zomerrecord: +2,1 procent!

Als vakantiebestemming neemt Duitsland een solide positie in. Ook in het wat ‘lastige’ jaar 2013. Na een sterke winter had Noord-Europa te maken met een periode van lang aanhoudend koud weer. Daarna was Duitsland enkele weken in de greep van enkele zware overstromingen. Vanaf de zomer keert het tij. In de maanden juli en augustus stijgt het aantal overnachtingen van 2,1% tot bijna 2 miljoen –een nieuw zomerrecord! Deze positieve trend zet door in de herfst en het begin van de winter.

Gastland van de Vakantiebeurs: themapleinen en culinaire route

Als Gastland presenteert Duitsland zijn veelzijdige vakantieaanbod op de zes themapleinen die de Vakantiebeurs dit jaar introduceert. Op het  themaplein ‘Zien’ (hal 7) meer informatie over het Duitse Werelderfgoed dankzij een speciale UNESCO-tentoonstelling. Op het ‘Actief’-plein’ (hal 9) geeft een lakei informatie over de royale fietsmogelijkheden langs de Oranjeroute. Op het ‘Samen’-plein (hal 11) leuke tips voor een uitje met het hele gezin, op het BVCD op het ‘Buiten’-plein (hal 12) zijn de vele kampeergelegenheden in Duitsland. Het ‘Ontdek’-plein (hal 4) laat zien dat Beieren veel te bieden heeft aan avonturiers en op het themaplein ‘Vaar’ (hal 7) presenteert de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern verfrissende vakantiemogelijkheden op het water. Daarnaast maakt Duitsland samen met vijf andere landen deel uit van de culinaire route op de Vakantiebeurs 2014.

Duitsland-party Ook dit jaar viert het Duits Verkeersbureau een informeel feest. Op vrijdag 17 januari zijn bezoekers van de Vakantiebeurs tussen 19:30 en 21:00 uur van harte welkom in het Duitsland-restaurant in hal 9.

Duitsland gastland van Vakantiebeurs 2014
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.