Shadow

Djurs Sommerland heeft een van Europa’s beste achtbanen

djurssommerlandHet Deense pretpark Djurs Sommerland introduceerde vorig jaar als nieuwe attractie Juvelen. De langste achtbaan van Denemarken werd onlangs gekozen tot één van Europa’s drie beste nieuwe attracties van 2013. De achtbaan Piraten van hetzelfde familiepark won de prijs in 2008.

Achter de verkiezing staat ‘s werelds grootste expertpanel, namelijk 700 leden van de grootste achtbaanfanclub van Duitsland, Freundekreis Kirmes und Freizeitparks (FKF). Djurs Sommerland directeur Henrik B. Nielsen: “We zijn ontzettend blij met de FKF-prijs. Het is internationaal erkend in de branche door de grootte van de jury en doordat het stemmen uitsluitend gebeurt door personen met uitgebreide kennis van attracties in de hele wereld.

Het is vooral de combinatie van een zogenaamde family thrill ride, een ander soort baandesign en een succesvolle thematische benadering die zorgden voor de hoge waardering. “Sinds de opening van Juvelen vorig jaar, hebben we hele goede reacties gehad van onze bezoekers, en deze toekenning onderstreept dat we goed gekozen hebben met een attractie waarin snelheid en een themabelevenis voor het hele gezin zijn gecombineerd,” vervolgt Nielsen.

Double launch coaster Juvelen is met een lengte van een kilometer de langste achtbaan van Denemarken. Tegelijkertijd is het de enige double launch coaster van het land. De snelheid loopt tijdens de rit tweemaal op tot 85 kilometer per uur. De tocht gaat door een Maya-wereld met onder meer een tien meter hoge piramide, grote rotsformaties en bruisende watervallen.

Nieuw Vikingland

Djurs Sommerland opende onlangs voor het nieuwe seizoen en is uitgebreid met een achtste themagebied, een Vikingland van 20.000 m². Het gebied heeft ook twee nieuwe attracties: twee Vikingtorens die openden op 10 mei en een dertien meter lang Vikingschip dat opende op 5 juni jl. Met deze nieuwe investering is een bedrag gemoeid van omgerekend zo’n 2,7 miljoen Euro.

 

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!