Divi Flamingo Beach Resort in Bonaire ondergaat mega upgrade

Geplaatst door Redactie op 12 augustus 2014 om 16:52 in de categorie Accommodaties

Divi ResortsDivi Resorts kondigt een complete verbouwing van het Divi Flamingo Beach Resort op Bonaire aan. De renovatie van het 129-kamers tellende resort begint in september en moet in juni 2015 afgerond zijn.
De upgrade heeft onder meer betrekking op de kamers, het terrein, de lobby, zwembaden, het strand, de restaurants en bars, de inrichting van het buitenterrein, de duikfaciliteiten en het winkelaanbod. Het is de grootste kapitaalinvestering in de hospitality op Bonaire in de afgelopen jaren. aldus Marco Galaverna, president en chief operating officer van Divi Resorts. Volgens hem zal de renovatie Divi de onbetwiste leider in de gastvrijheidsector van het eiland te maken. De modernisering van Divi Dive, de in-house duik operatie, samen met de makeover van het hotel zal een zegen voor het duikbedrijf van het resort zijn; maar zal ook naar verwachting een nieuwe mekka voor Caribbean-gerichte vakantiegangers uit de hele wereld creëren.

Renovatie Divi Flamingo Beach Resort

Het renovatietraject omvat onder meer de volgende onderdelen:

· De totale renovatie van de badkamers met onder meer een instapdouche, massief houten wastafels met een met kwarts ingelegd oppervlakte, en tegels van vloer tot plafond, een LED make-up spiegel en verlichting. De kamers zelf krijgen een facelift met nieuwe lampen, kunst, passpiegel, terras meubilair, kastdeuren en iPod wekkerradio.

· De oprichting van een 3300+ vierkante meter zonneterras en cabana lounge met een conciërge en drankenservice. Het Verhoogde en afgelegen – en exclusief voor de gasten toevlucht – zonnedek biedt vrij uitzicht op zonsondergangen over de Caraïbische zee.

· Een 4700 vierkante meter strand, het grootste van alle hotela op Bonaire. Daarvoor wordt een bestaand gazon omgezet in een strand, waarbij tonnen wit zand gestrooid worden op een verhoogd platform met trappen die leiden naar de zee. Het ruime strand krijgt overdekte ligbedden en ligstoelen en vormt een attractie voor dagpasbezoekers uit de nabijgelegen haven voor cruiseschepen.

· Een nieuwe duikboot. Divi Dive, een 5* PADI duikcentrum, zal haar vloot uit te breiden met de overname van een andere op maat gemaakte duikboot. De duikwinkel, de klaslokalen en de kleedkamers worden volledig vernieuwd. De uitbreiding en modernisering van de installaties wordt verhoogd naar een niveau dat past bij Bonaire als een van de top drie van duiklocaties in de wereld.

· De opening van een Pure Ocean restaurant. Divi’s eigen merk, Pure, ontwikkeld voor het Divi Phoenix Beach Resort in Aruba dat vervolgens bij Bougainvillea in Barbados is geïnstalleerd, zal de voormalige Calabas restaurant ruimte innemen. Net als zijn zusterlocaties ligt het nieuwe restaurant aan de rand van het water met vrij uitzicht op de oceaan. Het is voorzien van een stijlvolle, hedendaagse Caribische inrichting. De transformatie bevat ook een nieuw menu. Andere huidige eet-en lounge-gelegenheden, zoals het Chibi Chibi en de Flamingo Bar, worden gereviseerd met nieuwe meubels, verlichting, geluidsinstallatie en menu.

· Opnieuw ontworpen zwembaden en zwembaden. De twee zwembaden van het resort krijgen rots-waterpartijen, travertijnen vloeren, Cabana’s, ligbedden en nieuwe lounge stoelen.

Andere veranderingen zijn een nieuwe lobby en meubilair, wasserette, gerenoveerde lobby toiletten en een bijgewerkte kleurenschema voor de geschilderde buitenkant. Centrale keuken van het resort zal worden uitgerust met nieuwe apparatuur, waaronder de toevoeging van een walk-in vriezer om opslag te verhogen voor de Amerikaanse zendingen.

Het resort zal tijdens de negen maanden van de bouw en de renovatie volledig operationeel blijven. Deze nieuwste Divi uitgaven in Bonaire volgt een refresh van de onsite Divi Flamingo casino eerder dit jaar.

Vakantie-ervaring verhogen

“Divi wil de vakantie-ervaring verhogen,” aldus Galaverna. “Dat is vooral belangrijk omdat de hedendaagse reiziger meer voorzieningen zoekt.” Innovaties zoals het toevoegen van het zonnedek en het nieuwe strand zullen de on-site klantervaring verhogen doordat er extra activiteiten en ontspanningsmogelijkheden binnen het resort komen. Hoewel de duikmarkt een steunpilaar in Bonaire is geweest, wil het bedrijf de bezoekersdoelgroep verbreden.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.